Linecké s rybízovkou
Ingredience
500 g | hladké mouky |
320 g | másla |
180 g | moučkového cukru |
3 | vejce |
1 | citron |
100 g | rybízové marmelády |
16 g | vanilkového cukru |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Smíchejte mouku, máslo pokojové teploty, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Zpracujte do hladkého a pružného těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
3. Odpočinuté těsto vyválejte na moukou poprášené ploše na plát silný 3 mm a vykrajujte tvary, které odložte na plech vyložený pečicím papírem. V polovině tvarů vykrojte i střed. Pečte 7–8 minut dozlatova.
4. Vychladlé linecké slepte rybízovou marmeládou a nechte zaschnout. Poté obalujte ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY