Linecké s rybízovkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Smíchejte mouku, máslo pokojové teploty, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Zpracujte do hladkého a pružného těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
3. Odpočinuté těsto vyválejte na moukou poprášené ploše na plát silný 3 mm a vykrajujte tvary, které odložte na plech vyložený pečicím papírem. V polovině tvarů vykrojte i střed. Pečte 7–8 minut dozlatova.
4. Vychladlé linecké slepte rybízovou marmeládou a nechte zaschnout. Poté obalujte ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Linecké s rybízovkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Smíchejte mouku, máslo pokojové teploty, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Zpracujte do hladkého a pružného těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
3. Odpočinuté těsto vyválejte na moukou poprášené ploše na plát silný 3 mm a vykrajujte tvary, které odložte na plech vyložený pečicím papírem. V polovině tvarů vykrojte i střed. Pečte 7–8 minut dozlatova.
4. Vychladlé linecké slepte rybízovou marmeládou a nechte zaschnout. Poté obalujte ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio