×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Linecké s rybízovkou

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny

Linecké s rybízovkou

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
320 g másla
180 g moučkového cukru
3 vejce
1 citron
100 g rybízové marmelády
16 g vanilkového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Smíchejte mouku, máslo pokojové teploty, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Zpracujte do hladkého a pružného těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
3. Odpočinuté těsto vyválejte na moukou poprášené ploše na plát silný 3 mm a vykrajujte tvary, které odložte na plech vyložený pečicím papírem. V polovině tvarů vykrojte i střed. Pečte 7–8 minut dozlatova.
4. Vychladlé linecké slepte rybízovou marmeládou a nechte zaschnout. Poté obalujte ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Linecké s rybízovkou

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2019 Počet porcí: 30 kusů
(0)
Těsto vyválejte přes kousek pevné krajky, vzor se vám krásně otiskne na cukroví.

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
320 g másla
180 g moučkového cukru
3 vejce
1 citron
100 g rybízové marmelády
16 g vanilkového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Smíchejte mouku, máslo pokojové teploty, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Zpracujte do hladkého a pružného těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
3. Odpočinuté těsto vyválejte na moukou poprášené ploše na plát silný 3 mm a vykrajujte tvary, které odložte na plech vyložený pečicím papírem. V polovině tvarů vykrojte i střed. Pečte 7–8 minut dozlatova.
4. Vychladlé linecké slepte rybízovou marmeládou a nechte zaschnout. Poté obalujte ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Čokoládová kolečka s...
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny

Inspirujte se podobnými recepty