Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Linecké hvězdy s rybízovou marmeládou

Linecké hvězdy s rybízovou marmeládou

Velmi snadné Dezert Počet porcí: 30 kusů
Velmi snadné Dezert Počet porcí: 30 kusů

Ingredience

50 g hladké mouky
1 linecké těsto Albert s vanilkovou příchutí
50 g moučkového cukru
200 g rybízové marmelády

Postup přípravy

1. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na 3 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm. Vykrojte stejný počet plných hvězd a vykrojených horních půlek.
2. Spodní hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Na druhý plech vyložený pečicím papírem opatrně přendejte vykrojené hvězdy.
3. Plné hvězdy pečte v troubě předehřáté na 180 °C 9 minut. Vykrojené horní půlky pečte na stejnou teplotu pouze 6 minut.
4. Vyndejte upečené cukroví a nechte zcela vychladnout na mřížce. Horní vykrojené poloviny posypte moučkovým cukrem.
5. Rybízovou marmeládu v misce prošlehejte vidličkou a přendejte do cukrářského pytlíku. Na každou spodní půlku vytlačte marmeládu o velikosti půlky vlašského ořechu.
6. Cukroví opatrně slepte a nechte přes noc zaschnout, až pak je uložte do papírové krabice.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty