
Linecké hvězdy s rybízovou marmeládou
Postup přípravy
1. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na 3 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm. Vykrojte stejný počet plných hvězd a vykrojených horních půlek.
2. Spodní hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Na druhý plech vyložený pečicím papírem opatrně přendejte vykrojené hvězdy.
3. Plné hvězdy pečte v troubě předehřáté na 180 °C 9 minut. Vykrojené horní půlky pečte na stejnou teplotu pouze 6 minut.
4. Vyndejte upečené cukroví a nechte zcela vychladnout na mřížce. Horní vykrojené poloviny posypte moučkovým cukrem.
5. Rybízovou marmeládu v misce prošlehejte vidličkou a přendejte do cukrářského pytlíku. Na každou spodní půlku vytlačte marmeládu o velikosti půlky vlašského ořechu.
6. Cukroví opatrně slepte a nechte přes noc zaschnout, až pak je uložte do papírové krabice.