Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Limetková zmrzlina s omáčkou z pečených třešní

Limetková zmrzlina s omáčkou z pečených třešní

Svěží limetková zmrzlina vám pomůže vypořádat se s letním vedrem ve velkém stylu. Je jednoduchá na přípravu, takže vám zbude dost času zpracovat třešně na skvělou ovocnou polevu.

Ingredience

120 g moučkového cukru
350 ml smetany ke šlehání
80 ml limetkové šťávy
strouhaná kůra ze dvou limetek
500 g třešní
3 lžíce hnědého cukru

Postup přípravy

Smíchejte cukr se smetanou a nechte rozpustit. Pak přidejte šťávu a kůru z limetky, kterou nezapomeňte před strouháním pořádně vydrhnout. Směs nalijte do zmrzlinovače nebo dejte zamrazit do běžného mrazáku – viz tip na straně 20.
Třešně posypte hnědým cukrem, zabalte do alobalového balíčku a pečte 15 minut na grilu. Vyklopte do cedníku s velkými oky a propasírujte, abyste se zbavili pecek. Poté podávejte s limetkovou zmrzlinou.

Pomohl vám recept?
4hodnocení3

Další videorecepty