×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lehké letní špagety

Další recepty a články

Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...

Lehké letní špagety

Co budete potřebovat

350 g špaget AQ
80 ml olivového oleje extra virgin AQ
1–2 stroužky česneku, na tenké plátky
900 g rajčat AQ, podélně přepůlených; rajčata
1 velká cibule AQ, nakrájená na tenké měsíčky
sůl
pepř
60 g parmazánu
25 g nasekaných lístků bazalky

Jak na to?

1. Rozpalte gril a špagety dejte vařit do osolené vroucí vody. Vařte podle návodu na obalu, aby byly uvařené al dente neboli na skus.

2. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte třetinu oleje a orestujte na něm česnek. Dejte stranou. Rajčata a cibuli dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte zbylým olejem. Osolte a opepřete a dejte grilovat, dokud zelenina trochu nezhědne, tedy 4–5 minut. Cibuli můžete obracet. Pak
rajčata nasekejte nahrubo a smíchejte s česnekem v pánvi, přidejte cibuli.

3. Špagety sceďte a zhruba 60 ml vody přitom uchovejte. Špagety pak v míse smíchejte s parmazánem a bazalkovými lístky, přilijte vodu a nakonec přidejte i zeleninu z pánve. Ihned podávejte.

TIP:
Pokud se vám nechce rajčata a cibule grilovat, opečte je na lehce poolejované pánvi na středním plameni. Osolte a opepřete. Zeleninu můžete ogrilovat klidně i den předem a pak ji uchovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce. Pokud si nedovedete představit večeři bez masa, přihoďte k česneku i vaše oblíbené maso nakrájené na nudličky, orestujte a osolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lehké letní špagety

Velmi snadné Italská Vegetariánské Vaření
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

350 g špaget AQ
80 ml olivového oleje extra virgin AQ
1–2 stroužky česneku, na tenké plátky
900 g rajčat AQ, podélně přepůlených; rajčata
1 velká cibule AQ, nakrájená na tenké měsíčky
sůl
pepř
60 g parmazánu
25 g nasekaných lístků bazalky

Jak na to?

1. Rozpalte gril a špagety dejte vařit do osolené vroucí vody. Vařte podle návodu na obalu, aby byly uvařené al dente neboli na skus.

2. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte třetinu oleje a orestujte na něm česnek. Dejte stranou. Rajčata a cibuli dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte zbylým olejem. Osolte a opepřete a dejte grilovat, dokud zelenina trochu nezhědne, tedy 4–5 minut. Cibuli můžete obracet. Pak
rajčata nasekejte nahrubo a smíchejte s česnekem v pánvi, přidejte cibuli.

3. Špagety sceďte a zhruba 60 ml vody přitom uchovejte. Špagety pak v míse smíchejte s parmazánem a bazalkovými lístky, přilijte vodu a nakonec přidejte i zeleninu z pánve. Ihned podávejte.

TIP:
Pokud se vám nechce rajčata a cibule grilovat, opečte je na lehce poolejované pánvi na středním plameni. Osolte a opepřete. Zeleninu můžete ogrilovat klidně i den předem a pak ji uchovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce. Pokud si nedovedete představit večeři bez masa, přihoďte k česneku i vaše oblíbené maso nakrájené na nudličky, orestujte a osolte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...

Inspirujte se podobnými recepty