×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lehké letní špagety

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Lehké letní špagety

Co budete potřebovat

350 g špaget AQ
80 ml olivového oleje extra virgin AQ
1–2 stroužky česneku, na tenké plátky
900 g rajčat AQ, podélně přepůlených; rajčata
1 velká cibule AQ, nakrájená na tenké měsíčky
sůl
pepř
60 g parmazánu
25 g nasekaných lístků bazalky

Jak na to?

1. Rozpalte gril a špagety dejte vařit do osolené vroucí vody. Vařte podle návodu na obalu, aby byly uvařené al dente neboli na skus.

2. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte třetinu oleje a orestujte na něm česnek. Dejte stranou. Rajčata a cibuli dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte zbylým olejem. Osolte a opepřete a dejte grilovat, dokud zelenina trochu nezhědne, tedy 4–5 minut. Cibuli můžete obracet. Pak
rajčata nasekejte nahrubo a smíchejte s česnekem v pánvi, přidejte cibuli.

3. Špagety sceďte a zhruba 60 ml vody přitom uchovejte. Špagety pak v míse smíchejte s parmazánem a bazalkovými lístky, přilijte vodu a nakonec přidejte i zeleninu z pánve. Ihned podávejte.

TIP:
Pokud se vám nechce rajčata a cibule grilovat, opečte je na lehce poolejované pánvi na středním plameni. Osolte a opepřete. Zeleninu můžete ogrilovat klidně i den předem a pak ji uchovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce. Pokud si nedovedete představit večeři bez masa, přihoďte k česneku i vaše oblíbené maso nakrájené na nudličky, orestujte a osolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lehké letní špagety

Velmi snadné Italská Vegetariánské Vaření Bazalka , Rajče
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

350 g špaget AQ
80 ml olivového oleje extra virgin AQ
1–2 stroužky česneku, na tenké plátky
900 g rajčat AQ, podélně přepůlených; rajčata
1 velká cibule AQ, nakrájená na tenké měsíčky
sůl
pepř
60 g parmazánu
25 g nasekaných lístků bazalky

Jak na to?

1. Rozpalte gril a špagety dejte vařit do osolené vroucí vody. Vařte podle návodu na obalu, aby byly uvařené al dente neboli na skus.

2. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte třetinu oleje a orestujte na něm česnek. Dejte stranou. Rajčata a cibuli dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte zbylým olejem. Osolte a opepřete a dejte grilovat, dokud zelenina trochu nezhědne, tedy 4–5 minut. Cibuli můžete obracet. Pak
rajčata nasekejte nahrubo a smíchejte s česnekem v pánvi, přidejte cibuli.

3. Špagety sceďte a zhruba 60 ml vody přitom uchovejte. Špagety pak v míse smíchejte s parmazánem a bazalkovými lístky, přilijte vodu a nakonec přidejte i zeleninu z pánve. Ihned podávejte.

TIP:
Pokud se vám nechce rajčata a cibule grilovat, opečte je na lehce poolejované pánvi na středním plameni. Osolte a opepřete. Zeleninu můžete ogrilovat klidně i den předem a pak ji uchovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce. Pokud si nedovedete představit večeři bez masa, přihoďte k česneku i vaše oblíbené maso nakrájené na nudličky, orestujte a osolte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty