Ledový borůvkový cheesecake
Ingredience
240 g | sušenek Oreo |
80 g | másla |
750 g | borůvek z Tržnice u Alberta |
½ | citronu |
210 g | cukru krupice |
650 g | čerstvého smetanového sýra |
210 ml | smetany ke šlehání (31 %) |
3 | lžičky želatiny |
80 ml | studené vody |
1 | hrst jedlých květů |
2 | snítky čerstvé máty |
Postup přípravy
1. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru rozdrťte 240 g sušenek Oreo. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a přilijte ho k sušenkám. Hmotu dobře promíchejte. Přesypte ji do formy a vmačkejte na dno dortu. Formu odložte vychladit do lednice.
2. Do hrnce vsypte 500 g borůvek. K nim vymačkejte šťávu z poloviny citronu a zasypte 200 g cukru krupice. Vše přiveďte k varu a povařte 5 minut. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Dejte pyré stranou a nechte ho vychladnout do pokojové teploty. V robotu vyšlehejte 650 g smetanového sýra s 210 ml smetany do hladkého krému.
3. V rendlíku smíchejte 2 a půl lžičky želatiny s 80 ml vody. Postupně směs zahřívejte, až se želatina rozpustí. Pak směs přilijte k borůvkovému pyré a rychle promíchejte. Borůvkové pyré ihned smíchejte se smetanovým krémem stěrkou tak, aby se vše dobře spojilo. Směs vlijte do připravené dortové formy se ztuhlými sušenkami a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
4. Rozmixujte tyčovým mixérem 100 g borůvek na pyré. Pyré přelijte do hrnce, přidejte půl lžičky želatiny a 10 g cukru a prohřejte. Zchlazený cheesecake vyndejte z formy. Borůvkové pyré zahřejte v mikrovlnce a přelijte jím dort. Dozdobte ho zbylými čerstvými borůvkami, jedlými květy a mátovými lístky. Letní super cheesecake je na světě!
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY