Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Ledový borůvkový cheesecake

Ledový borůvkový cheesecake

Ingredience

240 g sušenek Oreo
80 g másla
750 g borůvek z Tržnice u Alberta
½ citronu
210 g cukru krupice
650 g čerstvého smetanového sýra
210 ml smetany ke šlehání (31 %)
3 lžičky želatiny
80 ml studené vody
1 hrst jedlých květů
2 snítky čerstvé máty

Postup přípravy

1. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru rozdrťte 240 g sušenek Oreo. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a přilijte ho k sušenkám. Hmotu dobře promíchejte. Přesypte ji do formy a vmačkejte na dno dortu. Formu odložte vychladit do lednice.
2. Do hrnce vsypte 500 g borůvek. K nim vymačkejte šťávu z poloviny citronu a zasypte 200 g cukru krupice. Vše přiveďte k varu a povařte 5 minut. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Dejte pyré stranou a nechte ho vychladnout do pokojové teploty. V robotu vyšlehejte 650 g smetanového sýra s 210 ml smetany do hladkého krému.
3. V rendlíku smíchejte 2 a půl lžičky želatiny s 80 ml vody. Postupně směs zahřívejte, až se želatina rozpustí. Pak směs přilijte k borůvkovému pyré a rychle promíchejte. Borůvkové pyré ihned smíchejte se smetanovým krémem stěrkou tak, aby se vše dobře spojilo. Směs vlijte do připravené dortové formy se ztuhlými sušenkami a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
4. Rozmixujte tyčovým mixérem 100 g borůvek na pyré. Pyré přelijte do hrnce, přidejte půl lžičky želatiny a 10 g cukru a prohřejte. Zchlazený cheesecake vyndejte z formy. Borůvkové pyré zahřejte v mikrovlnce a přelijte jím dort. Dozdobte ho zbylými čerstvými borůvkami, jedlými květy a mátovými lístky. Letní super cheesecake je na světě!

Jak na to?

Pomohl vám recept?
44hodnocení4

Další videorecepty