×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Laskonky s mrkvovým krémem

Další recepty a články

Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové...
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky

Laskonky s mrkvovým krémem

Tip do kuchyně

 

Laskonky můžete slepovat i jinými druhy krému, jako je například čokoládový nebo vanilkový. Získáte tak různé variace, přičemž si každý přijde na své.

Co budete potřebovat

250 g mrkve AQ
1 lžíce smetany ke šlehání
sůl, pepř
4 bílky
30 g krupicového cukru
1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy
200 g moučkového cukru
140 g lískových ořechů, umletých najemno

Jak na to?

1) Mrkev oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte vařit do osolené vroucí vody doměkka.

2) Sceďte, nechte je zcela vychladnout a rozmixujte do hladkého pyré. Vmíchejte do něj smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Uchovávejte v lednici.

3) Bílky ušlehejte dotuha, poté k nim přidejte cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu.

4) Moučkový cukr smíchejte s lískovými ořechy a směs po částech přidávejte k ušlehaným bílkům, abyste získali hladkou a lesklou hmotu.

5) Pomocí cukrářského sáčku z ní na plech vyložený pečicím papírem dělejte kolečka o průměru asi 3 cm. Při pokojové teplotě nechte 20 minut odpočinout, pak pečte 10 minut při 150 °C.

6) Zchladlé laskonky po dvou slepujte mrkvovým krémem až těsně před podáváním. Krém je po delší době rozmáčí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Laskonky s mrkvovým krémem

Dezert Snadné Česká Cukroví Pečení Magazín 4/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Laskonky můžete slepovat i jinými druhy krému, jako je například čokoládový nebo vanilkový. Získáte tak různé variace, přičemž si každý přijde na své.

Co budete potřebovat

250 g mrkve AQ
1 lžíce smetany ke šlehání
sůl, pepř
4 bílky
30 g krupicového cukru
1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy
200 g moučkového cukru
140 g lískových ořechů, umletých najemno

Jak na to?

1) Mrkev oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte vařit do osolené vroucí vody doměkka.

2) Sceďte, nechte je zcela vychladnout a rozmixujte do hladkého pyré. Vmíchejte do něj smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Uchovávejte v lednici.

3) Bílky ušlehejte dotuha, poté k nim přidejte cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu.

4) Moučkový cukr smíchejte s lískovými ořechy a směs po částech přidávejte k ušlehaným bílkům, abyste získali hladkou a lesklou hmotu.

5) Pomocí cukrářského sáčku z ní na plech vyložený pečicím papírem dělejte kolečka o průměru asi 3 cm. Při pokojové teplotě nechte 20 minut odpočinout, pak pečte 10 minut při 150 °C.

6) Zchladlé laskonky po dvou slepujte mrkvovým krémem až těsně před podáváním. Krém je po delší době rozmáčí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty