Na základě nařízení vlády upravujeme otvírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Květová roláda s nektarinkami

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Květová roláda s nektarinkami

Co budete potřebovat

½ lžíce slunečnicového oleje
6 vajec
185 g cukru krystalu
125 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
62 g hladké mouky
30 g kakaa holandského typu
1 lžička prášku do pečiva
sůl
½ lžičky mletého hřebíčku
60 g másla
1 lžička instantní kávy
7 nektarinek
240 ml smetany ke šlehání (30 %)
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložený pečicím papírem postříkejte olejem a rozmažte ho po celé ploše papíru. Ve větší míse ušlehejte 4 bílky a 65 g cukru krupice v pevný sníh. V druhé míse vyšlehejte 4 žloutky a 65 g třtinového cukru s vanilkovým extraktem. Šlehejte 2 minuty do světlé nadýchané hmoty.

2.Ve třetí míse promíchejte prosátou mouku, 20 g kakaa, prášek do pečiva, sůl a hřebíček. Do moučné směsi nalijte rozpuštěné máslo spolu s kávou a žloutkovou směsí. Lehkým mícháním vypracujte hladké těsto. Opatrně vmíchejte sníh.

3.Těsto vlijte na plech a opatrně stěrkou rozetřete na tenkou vrstvu. Pečte 10 minut.

4.Upečené těsto posypte kakaem a přendejte na připravenou utěrku o něco větší, než je samotné těsto. Opatrně stáhněte pečicí papír a ihned opatrně zarolujte pomocí utěrky. Nechte vychladnout.

5.Dvě vypeckované nektarinky nakrájejte nadrobno a dejte stranou.

6.Ve větší míse ušlehejte zbylé 2 bílky do polotuhého sněhu, pak zašlehejte po lžících 120 g cukru krupice do lesklé hladké hmoty. V druhé míse vyšlehejte šlehačku na konzistenci řeckého jogurtu. Přilijte ke sněhu a opatrně stěrkou promíchejte na krém.

7.Roládové těsto rozbalte, namažte sněhovým krémem, posypte nektarinkami a opět zarolujte. Vložte na 2 hodiny do lednice.

8.Zbylé vypeckované nektarinky nakrájejte na měsíčky. Vložte do hrnce, přisypte třtinový cukr, lístky tymiánu a vlijte citronovou šťávu. Nechte rychle zkaramelizovat a odložte stranou.

9.Roládu porcujte na cca 2 cm široké plátky, nakrojenou stranou položte na talířek a zdobte zkaramelizovanými nektarinkami a tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květová roláda s nektarinkami

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 5/2020 Počet porcí: 12
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

½ lžíce slunečnicového oleje
6 vajec
185 g cukru krystalu
125 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
62 g hladké mouky
30 g kakaa holandského typu
1 lžička prášku do pečiva
sůl
½ lžičky mletého hřebíčku
60 g másla
1 lžička instantní kávy
7 nektarinek
240 ml smetany ke šlehání (30 %)
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložený pečicím papírem postříkejte olejem a rozmažte ho po celé ploše papíru. Ve větší míse ušlehejte 4 bílky a 65 g cukru krupice v pevný sníh. V druhé míse vyšlehejte 4 žloutky a 65 g třtinového cukru s vanilkovým extraktem. Šlehejte 2 minuty do světlé nadýchané hmoty.

2.Ve třetí míse promíchejte prosátou mouku, 20 g kakaa, prášek do pečiva, sůl a hřebíček. Do moučné směsi nalijte rozpuštěné máslo spolu s kávou a žloutkovou směsí. Lehkým mícháním vypracujte hladké těsto. Opatrně vmíchejte sníh.

3.Těsto vlijte na plech a opatrně stěrkou rozetřete na tenkou vrstvu. Pečte 10 minut.

4.Upečené těsto posypte kakaem a přendejte na připravenou utěrku o něco větší, než je samotné těsto. Opatrně stáhněte pečicí papír a ihned opatrně zarolujte pomocí utěrky. Nechte vychladnout.

5.Dvě vypeckované nektarinky nakrájejte nadrobno a dejte stranou.

6.Ve větší míse ušlehejte zbylé 2 bílky do polotuhého sněhu, pak zašlehejte po lžících 120 g cukru krupice do lesklé hladké hmoty. V druhé míse vyšlehejte šlehačku na konzistenci řeckého jogurtu. Přilijte ke sněhu a opatrně stěrkou promíchejte na krém.

7.Roládové těsto rozbalte, namažte sněhovým krémem, posypte nektarinkami a opět zarolujte. Vložte na 2 hodiny do lednice.

8.Zbylé vypeckované nektarinky nakrájejte na měsíčky. Vložte do hrnce, přisypte třtinový cukr, lístky tymiánu a vlijte citronovou šťávu. Nechte rychle zkaramelizovat a odložte stranou.

9.Roládu porcujte na cca 2 cm široké plátky, nakrojenou stranou položte na talířek a zdobte zkaramelizovanými nektarinkami a tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty