×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuskus s kuřetem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Kuskus s kuřetem

Co budete potřebovat

1 kostka kuřecího bujonu
200 g celozrnného kuskusu
200 g mraženého hrášku
400 g pečeného nebo grilovaného kuřete, klidně i z předešlého dne
2 velká rajčata
pořádná hrst hladkolisté petrželky, nasekané + na ozdobu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce šťávy z citronu
sůl, pepř

Jak na to?

Bujonovou kostku zalijte 400 ml vroucí vody a nechte rozpustit. Kuskus přesypte do žáruvzdorné mísy, přidejte mražený hrášek a zalijte horkým kuřecím vývarem, přiklopte talířem a nechte kuskus pět až osm minut vstřebávat tekutinu. Kuřecí maso natrhejte nebo nakrájejte na kousky velikosti sousta. Polovinu přimíchejte do kuskusu, přidejte nakrájená rajčata, petrželku a nakonec vmíchejte olivový olej a citronovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na čtyři talíře, přidejte zbylé maso, zakapejte olivovým olejem a podávejte ozdobené petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuskus s kuřetem

Hlavní chod Snadné Orientální Tip týdne , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 7/2010
Průměrné hodnocení 4 (28)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 kostka kuřecího bujonu
200 g celozrnného kuskusu
200 g mraženého hrášku
400 g pečeného nebo grilovaného kuřete, klidně i z předešlého dne
2 velká rajčata
pořádná hrst hladkolisté petrželky, nasekané + na ozdobu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce šťávy z citronu
sůl, pepř

Jak na to?

Bujonovou kostku zalijte 400 ml vroucí vody a nechte rozpustit. Kuskus přesypte do žáruvzdorné mísy, přidejte mražený hrášek a zalijte horkým kuřecím vývarem, přiklopte talířem a nechte kuskus pět až osm minut vstřebávat tekutinu. Kuřecí maso natrhejte nebo nakrájejte na kousky velikosti sousta. Polovinu přimíchejte do kuskusu, přidejte nakrájená rajčata, petrželku a nakonec vmíchejte olivový olej a citronovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na čtyři talíře, přidejte zbylé maso, zakapejte olivovým olejem a podávejte ozdobené petrželkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.