×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuskus s kuřetem

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...

Kuskus s kuřetem

Co budete potřebovat

1 kostka kuřecího bujonu
200 g celozrnného kuskusu
200 g mraženého hrášku
400 g pečeného nebo grilovaného kuřete, klidně i z předešlého dne
2 velká rajčata
pořádná hrst hladkolisté petrželky, nasekané + na ozdobu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce šťávy z citronu
sůl, pepř

Jak na to?

Bujonovou kostku zalijte 400 ml vroucí vody a nechte rozpustit. Kuskus přesypte do žáruvzdorné mísy, přidejte mražený hrášek a zalijte horkým kuřecím vývarem, přiklopte talířem a nechte kuskus pět až osm minut vstřebávat tekutinu. Kuřecí maso natrhejte nebo nakrájejte na kousky velikosti sousta. Polovinu přimíchejte do kuskusu, přidejte nakrájená rajčata, petrželku a nakonec vmíchejte olivový olej a citronovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na čtyři talíře, přidejte zbylé maso, zakapejte olivovým olejem a podávejte ozdobené petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuskus s kuřetem

Hlavní chod Snadné Orientální Tip týdne Magazín 7/2010
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

1 kostka kuřecího bujonu
200 g celozrnného kuskusu
200 g mraženého hrášku
400 g pečeného nebo grilovaného kuřete, klidně i z předešlého dne
2 velká rajčata
pořádná hrst hladkolisté petrželky, nasekané + na ozdobu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce šťávy z citronu
sůl, pepř

Jak na to?

Bujonovou kostku zalijte 400 ml vroucí vody a nechte rozpustit. Kuskus přesypte do žáruvzdorné mísy, přidejte mražený hrášek a zalijte horkým kuřecím vývarem, přiklopte talířem a nechte kuskus pět až osm minut vstřebávat tekutinu. Kuřecí maso natrhejte nebo nakrájejte na kousky velikosti sousta. Polovinu přimíchejte do kuskusu, přidejte nakrájená rajčata, petrželku a nakonec vmíchejte olivový olej a citronovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na čtyři talíře, přidejte zbylé maso, zakapejte olivovým olejem a podávejte ozdobené petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...

Inspirujte se podobnými recepty