×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí tažín s máslovou rýží

Další recepty a články

Pašticada
Pašticada
Pašticada
Pašticada
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se...
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Kuřecí tažín s máslovou rýží

Co budete potřebovat

1,7–2 kg kuřecího masa (kuřecí paličky, čtvrtky,...)
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
20 g másla
2 cibule
2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 svitek skořice
½ lžičky mletého zázvoru
2 lžíce rajčatového pyré
500 ml kuřecího vývaru
100 g sušených meruněk
čerstvý koriandr
Na máslovou rýži:
60 g másla
400 g rýže basmati
sůl
750 ml zeleninového vývaru či vody

Jak na to?

Kousky kuřete omyjte, osušte a ze všech stran je osolte a opepřete. Olej rozpalte ve velkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně opečte všechny kousky masa, aby ze všech stran zezlátly. Opečené kusy odložte. Do hrnce dejte máslo, jakmile se rozpustí, přidejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Poté vmíchejte kmín, koriandr, skořici a zázvor a nechte 30 sekund zahřát. Vmíchejte rajčatové pyré a po pár minutách rovněž kuřecí vývar a meruňky. Snižte plamen a nechte půl hodiny probublávat. Poté do hrnce vložte kuřecí maso a odklopené vařte dalších 30 minut. Podávejte posypané koriandrem s máslovou rýží. Na tu rozpusťte máslo v pánvi, vsypte rýži, chvíli opékejte, poté přilijte 750 ml vývaru nebo vody a přidejte špetku soli. Přiveďte k varu, promíchejte, snižte plamen a přiklopené vařte 17 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí tažín s máslovou rýží

Hlavní chod Snadné Východoevropská Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

1,7–2 kg kuřecího masa (kuřecí paličky, čtvrtky,...)
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
20 g másla
2 cibule
2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 svitek skořice
½ lžičky mletého zázvoru
2 lžíce rajčatového pyré
500 ml kuřecího vývaru
100 g sušených meruněk
čerstvý koriandr
Na máslovou rýži:
60 g másla
400 g rýže basmati
sůl
750 ml zeleninového vývaru či vody

Jak na to?

Kousky kuřete omyjte, osušte a ze všech stran je osolte a opepřete. Olej rozpalte ve velkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně opečte všechny kousky masa, aby ze všech stran zezlátly. Opečené kusy odložte. Do hrnce dejte máslo, jakmile se rozpustí, přidejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Poté vmíchejte kmín, koriandr, skořici a zázvor a nechte 30 sekund zahřát. Vmíchejte rajčatové pyré a po pár minutách rovněž kuřecí vývar a meruňky. Snižte plamen a nechte půl hodiny probublávat. Poté do hrnce vložte kuřecí maso a odklopené vařte dalších 30 minut. Podávejte posypané koriandrem s máslovou rýží. Na tu rozpusťte máslo v pánvi, vsypte rýži, chvíli opékejte, poté přilijte 750 ml vývaru nebo vody a přidejte špetku soli. Přiveďte k varu, promíchejte, snižte plamen a přiklopené vařte 17 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pašticada
Pašticada
Pašticada
Pašticada
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat