Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1,7–2 kg kuřecího masa (kuřecí paličky, čtvrtky,...)
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
20 g másla
2 cibule
2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 svitek skořice
½ lžičky mletého zázvoru
2 lžíce rajčatového pyré
500 ml kuřecího vývaru
100 g sušených meruněk
čerstvý koriandr
Na máslovou rýži:
60 g másla
400 g rýže basmati
sůl
750 ml zeleninového vývaru či vody

Postup přípravy

Kousky kuřete omyjte, osušte a ze všech stran je osolte a opepřete. Olej rozpalte ve velkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně opečte všechny kousky masa, aby ze všech stran zezlátly. Opečené kusy odložte. Do hrnce dejte máslo, jakmile se rozpustí, přidejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Poté vmíchejte kmín, koriandr, skořici a zázvor a nechte 30 sekund zahřát. Vmíchejte rajčatové pyré a po pár minutách rovněž kuřecí vývar a meruňky. Snižte plamen a nechte půl hodiny probublávat. Poté do hrnce vložte kuřecí maso a odklopené vařte dalších 30 minut. Podávejte posypané koriandrem s máslovou rýží. Na tu rozpusťte máslo v pánvi, vsypte rýži, chvíli opékejte, poté přilijte 750 ml vývaru nebo vody a přidejte špetku soli. Přiveďte k varu, promíchejte, snižte plamen a přiklopené vařte 17 minut.

Pomohl vám recept?
21hodnocení4

Další videorecepty