Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí stehýnko, které miluje maxipes

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Kuřecí stehýnko, které miluje maxipes

Co budete potřebovat

20 g sušených brusinek
250 g celozrnného kuskusu NP Bio
sůl, pepř
9 lžic olivového oleje
600 ml vody
150 g cherry rajčat NP Bio
1 hrst čerstvé máty
1/2 okurky NP Bio
1 citron NP Bio
2 balení kuřecích stehen s kostí a kůží NP Bio
1/2 hrsti petrželky
1/2 hrsti čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Brusinky a kuskus vsypte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 1 lžící olivového oleje. Přelijte 500 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut odstát. Promíchejte.
2. Po vychladnutí přimíchejte pokrájená cherry rajčata, 1/2 hrsti máty nasekané najemno, kostičky okurky a šťávu z 1/2 citronu. Nechte 2 hodiny chladit.
3. Po hodině chlazení salátu nasolte kuřecí stehýnka a vložte do zapékací mísy.
4. V misce promíchejte zbylý olej s citronovou šťávou a nasekanými bylinkami. Směsí přelijte stehýnka, podlijte vodou, zakryjte a pečte na 160 °C 45 minut. V průběhu pečení jednou obraťte. Zvyšte teplotu na 180 °C a dopékejte 15 minut.
5. Pečené stehýnko podávejte s brusinkovým kuskusem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehýnko, které miluje maxipes

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Magazín 9/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

20 g sušených brusinek
250 g celozrnného kuskusu NP Bio
sůl, pepř
9 lžic olivového oleje
600 ml vody
150 g cherry rajčat NP Bio
1 hrst čerstvé máty
1/2 okurky NP Bio
1 citron NP Bio
2 balení kuřecích stehen s kostí a kůží NP Bio
1/2 hrsti petrželky
1/2 hrsti čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Brusinky a kuskus vsypte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 1 lžící olivového oleje. Přelijte 500 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut odstát. Promíchejte.
2. Po vychladnutí přimíchejte pokrájená cherry rajčata, 1/2 hrsti máty nasekané najemno, kostičky okurky a šťávu z 1/2 citronu. Nechte 2 hodiny chladit.
3. Po hodině chlazení salátu nasolte kuřecí stehýnka a vložte do zapékací mísy.
4. V misce promíchejte zbylý olej s citronovou šťávou a nasekanými bylinkami. Směsí přelijte stehýnka, podlijte vodou, zakryjte a pečte na 160 °C 45 minut. V průběhu pečení jednou obraťte. Zvyšte teplotu na 180 °C a dopékejte 15 minut.
5. Pečené stehýnko podávejte s brusinkovým kuskusem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty