Kuřecí stehýnko, které miluje maxipes
Ingredience
20 g | sušených brusinek |
250 g | celozrnného kuskusu NP Bio |
sůl, pepř | |
9 | lžic olivového oleje |
600 ml | vody |
150 g | cherry rajčat NP Bio |
1 | hrst čerstvé máty |
1/2 | okurky NP Bio |
1 | citron NP Bio |
2 | balení kuřecích stehen s kostí a kůží NP Bio |
1/2 | hrsti petrželky |
1/2 | hrsti čerstvé bazalky |
Postup přípravy
1. Brusinky a kuskus vsypte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 1 lžící olivového oleje. Přelijte 500 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut odstát. Promíchejte.
2. Po vychladnutí přimíchejte pokrájená cherry rajčata, 1/2 hrsti máty nasekané najemno, kostičky okurky a šťávu z 1/2 citronu. Nechte 2 hodiny chladit.
3. Po hodině chlazení salátu nasolte kuřecí stehýnka a vložte do zapékací mísy.
4. V misce promíchejte zbylý olej s citronovou šťávou a nasekanými bylinkami. Směsí přelijte stehýnka, podlijte vodou, zakryjte a pečte na 160 °C 45 minut. V průběhu pečení jednou obraťte. Zvyšte teplotu na 180 °C a dopékejte 15 minut.
5. Pečené stehýnko podávejte s brusinkovým kuskusem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY