Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 kg červeného sterilovaného zelí
2–3 velké cibule, nasekané najemno
6 kuřecích stehen
3 stroužky česneku, utřené nožem
sůl, pepř
sladká mletá paprika
kmín
černé pivo na podlévání

Postup přípravy

1. Okapané zelí promíchejte s cibulí nasekanou najemno a rozprostřete na dno pekáče. Kuřecí stehna dobře omyjte, osušte a ze všech stran důklad ně potřete rozmělněným česnekem, osolte a okořeňte pepřem, paprikou a větším množstvím celého nebo drceného kmínu. Pak maso položte do pekáčku na zelí a přiklopte.
2. Pečte jednu hodinu při 180 °C, odkryjte a půl až tři čtvrtě hodiny dopečte, aby se na mase vytvořila kůrčička. V průběhu celého pečení polévejte černým pivem.

Pomohl vám recept?
140hodnocení4

Další videorecepty