
Kuřecí špízy z královského kuřete s lilkovým salátem
Ingredience
2 | lilky |
40 ml | olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
2 | chilli papričky |
4 | stroužky česneku |
600 g | kuřecích prsních řízků Královské kuře |
½ | lžičky mleté sladké papriky |
mletá skořice | |
mletý římský kmín | |
mletý koriandr | |
2 | bio citrony |
40 ml | slunečnicového oleje |
20 g | piniových oříšků |
2 | hrsti Mix salátu |
50 g | mikrobylinek ředkviček |
2 | snítky čerstvého kopru |
Postup přípravy
1. Lilek omyjte a nakrájejte na 1cm kolečka. Vložte do mísy a promíchejte s 20 ml olivového oleje, lžičkou soli a špetkou pepře. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
2. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30 minut dozlatova. Mezitím zbavte chilli papričky semínek a nakrájejte je na plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte také na plátky. Deset minut před koncem pečení zasypte lilek plátky česneku a chilli papričky.
3. Během pečení lilků nakrájejte očištěné kuřecí maso na kostky a v míse promíchejte se sladkou paprikou, špetkou skořice, římského kmínu a koriandru, lžičkou soli a 20 ml olivového oleje. Dobře omyté citrony nakrájejte na velmi tenké plátky.
4. Maso a přehnutá kolečka citronu střídavě napichujte na špejle. V pánvi rozpalte slunečnicový olej a špízy na něm ze všech stran 10 minut opékejte dozlatova. Pokud budete špízy grilovat na ohni, nechte špejle nejprve nasát vodou.
5. Piniové oříšky nasucho opečte na pánvi.
6. Vychladlé lilky rozložte na talíře, promíchejte se salátem, mikrobylinkami, piniovými oříšky a natrhaným koprem. Navrch položte kuřecí špízy a ihned podávejte.