×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí špízy na bulguru

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Kuřecí špízy na bulguru

Co budete potřebovat

100 g bulguru ABio
sůl, pepř
1 lžička mletého koriandru
2 kuřecí prsa AQ, nakrájená na kostky velikosti sousta
2 kukuřičné klasy AQ
1 červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
6 cherry rajčátek AQ, přepůlených
1 hrst čerstvé bazalky, nasekané
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1.Bulgur nasypte do mísy, přelijte vroucí vodou, přikryjte potravinářskou fólií a nechte patnáct minut stát, aby změkl. Půl lžičky soli smíchejte s koriandrem a pepřem a směs vetřete do kuřecího masa a napíchejte ho na špejle.
2.Kukuřici povařte deset minut ve vroucí vodě a pak zrna odřízněte od tuhé části klasu. Promíchejte bulgur, přidejte kukuřici, cibuli a rajčata a podle chuti osolte a opepřete. V malé misce smíchejte bazalkové lístky, ocet a olej. Špízy opečte tři až čtyři minuty pod horkým grilem. Servírujte s bulgurem, pokapané bazalkovým dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí špízy na bulguru

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 5 (4)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

100 g bulguru ABio
sůl, pepř
1 lžička mletého koriandru
2 kuřecí prsa AQ, nakrájená na kostky velikosti sousta
2 kukuřičné klasy AQ
1 červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
6 cherry rajčátek AQ, přepůlených
1 hrst čerstvé bazalky, nasekané
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1.Bulgur nasypte do mísy, přelijte vroucí vodou, přikryjte potravinářskou fólií a nechte patnáct minut stát, aby změkl. Půl lžičky soli smíchejte s koriandrem a pepřem a směs vetřete do kuřecího masa a napíchejte ho na špejle.
2.Kukuřici povařte deset minut ve vroucí vodě a pak zrna odřízněte od tuhé části klasu. Promíchejte bulgur, přidejte kukuřici, cibuli a rajčata a podle chuti osolte a opepřete. V malé misce smíchejte bazalkové lístky, ocet a olej. Špízy opečte tři až čtyři minuty pod horkým grilem. Servírujte s bulgurem, pokapané bazalkovým dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty