×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí špízy na bulguru

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Kuřecí špízy na bulguru

Co budete potřebovat

100 g bulguru ABio
sůl, pepř
1 lžička mletého koriandru
2 kuřecí prsa AQ, nakrájená na kostky velikosti sousta
2 kukuřičné klasy AQ
1 červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
6 cherry rajčátek AQ, přepůlených
1 hrst čerstvé bazalky, nasekané
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1.Bulgur nasypte do mísy, přelijte vroucí vodou, přikryjte potravinářskou fólií a nechte patnáct minut stát, aby změkl. Půl lžičky soli smíchejte s koriandrem a pepřem a směs vetřete do kuřecího masa a napíchejte ho na špejle.
2.Kukuřici povařte deset minut ve vroucí vodě a pak zrna odřízněte od tuhé části klasu. Promíchejte bulgur, přidejte kukuřici, cibuli a rajčata a podle chuti osolte a opepřete. V malé misce smíchejte bazalkové lístky, ocet a olej. Špízy opečte tři až čtyři minuty pod horkým grilem. Servírujte s bulgurem, pokapané bazalkovým dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí špízy na bulguru

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

100 g bulguru ABio
sůl, pepř
1 lžička mletého koriandru
2 kuřecí prsa AQ, nakrájená na kostky velikosti sousta
2 kukuřičné klasy AQ
1 červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
6 cherry rajčátek AQ, přepůlených
1 hrst čerstvé bazalky, nasekané
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1.Bulgur nasypte do mísy, přelijte vroucí vodou, přikryjte potravinářskou fólií a nechte patnáct minut stát, aby změkl. Půl lžičky soli smíchejte s koriandrem a pepřem a směs vetřete do kuřecího masa a napíchejte ho na špejle.
2.Kukuřici povařte deset minut ve vroucí vodě a pak zrna odřízněte od tuhé části klasu. Promíchejte bulgur, přidejte kukuřici, cibuli a rajčata a podle chuti osolte a opepřete. V malé misce smíchejte bazalkové lístky, ocet a olej. Špízy opečte tři až čtyři minuty pod horkým grilem. Servírujte s bulgurem, pokapané bazalkovým dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat