×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí špíz s bramborem a rajčatovou salsou

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Kuřecí špíz s bramborem a rajčatovou salsou

Tip do kuchyně

 

Další inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

800 g brambor AQ
sůl
500 g kuřecích stehenních řízků AQ
80 ml olivového oleje
250 g cherry rajčat AQ
50 g kaparu v soli
55 g černých oliv
1 stroužek česneku AQ
hrst hladkolisté petrželky
60 ml červeného vinného octa

Jak na to?

1) Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte do studené osolené vody. Přiveďte k varu a vařte 15 až 20 minut doměkka.

2) Mezitím kuřecí maso nakrájejte na kousky a napíchejte na jehlice nebo špejle, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Z obou stran ogrilujte nebo opečte na pánvi zhruba 5 minut doměkka.

3) Cherry rajčata pokrájejte a v míse smíchejte s kapary, olivami, česnekem, petrželkou a octem. Dle chuti osolte a opepřete.

4) Brambory sceďte a rozdělte na talíře. Navrch dejte maso a přelijte rajčatovo-olivovou salsou. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí špíz s bramborem a rajčatovou salsou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Něco lehkého Grilování Magazín 5/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Další inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

800 g brambor AQ
sůl
500 g kuřecích stehenních řízků AQ
80 ml olivového oleje
250 g cherry rajčat AQ
50 g kaparu v soli
55 g černých oliv
1 stroužek česneku AQ
hrst hladkolisté petrželky
60 ml červeného vinného octa

Jak na to?

1) Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte do studené osolené vody. Přiveďte k varu a vařte 15 až 20 minut doměkka.

2) Mezitím kuřecí maso nakrájejte na kousky a napíchejte na jehlice nebo špejle, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Z obou stran ogrilujte nebo opečte na pánvi zhruba 5 minut doměkka.

3) Cherry rajčata pokrájejte a v míse smíchejte s kapary, olivami, česnekem, petrželkou a octem. Dle chuti osolte a opepřete.

4) Brambory sceďte a rozdělte na talíře. Navrch dejte maso a přelijte rajčatovo-olivovou salsou. Ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty