×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí špíz s bramborem a rajčatovou salsou

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Kuřecí špíz s bramborem a rajčatovou salsou

Tip do kuchyně

 

Další inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

800 g brambor AQ
sůl
500 g kuřecích stehenních řízků AQ
80 ml olivového oleje
250 g cherry rajčat AQ
50 g kaparu v soli
55 g černých oliv
1 stroužek česneku AQ
hrst hladkolisté petrželky
60 ml červeného vinného octa

Jak na to?

1) Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte do studené osolené vody. Přiveďte k varu a vařte 15 až 20 minut doměkka.

2) Mezitím kuřecí maso nakrájejte na kousky a napíchejte na jehlice nebo špejle, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Z obou stran ogrilujte nebo opečte na pánvi zhruba 5 minut doměkka.

3) Cherry rajčata pokrájejte a v míse smíchejte s kapary, olivami, česnekem, petrželkou a octem. Dle chuti osolte a opepřete.

4) Brambory sceďte a rozdělte na talíře. Navrch dejte maso a přelijte rajčatovo-olivovou salsou. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí špíz s bramborem a rajčatovou salsou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Něco lehkého Grilování Magazín 5/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Další inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Co budete potřebovat

800 g brambor AQ
sůl
500 g kuřecích stehenních řízků AQ
80 ml olivového oleje
250 g cherry rajčat AQ
50 g kaparu v soli
55 g černých oliv
1 stroužek česneku AQ
hrst hladkolisté petrželky
60 ml červeného vinného octa

Jak na to?

1) Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte do studené osolené vody. Přiveďte k varu a vařte 15 až 20 minut doměkka.

2) Mezitím kuřecí maso nakrájejte na kousky a napíchejte na jehlice nebo špejle, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Z obou stran ogrilujte nebo opečte na pánvi zhruba 5 minut doměkka.

3) Cherry rajčata pokrájejte a v míse smíchejte s kapary, olivami, česnekem, petrželkou a octem. Dle chuti osolte a opepřete.

4) Brambory sceďte a rozdělte na talíře. Navrch dejte maso a přelijte rajčatovo-olivovou salsou. Ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty