Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
2 kuřecí prsní řízky, osolené
1 cibule, pokrájená nadrobno
2 stroužky česneku, prolisované
2 červené papriky, pokrájené na kostičky
1 lžíce uzené papriky
½ lžíce římského kmínu
1 lžíce protlaku
400 g krájených rajčat (plech)
250 ml kuřecího vývaru
400g plechovka cizrny
1 lžíce cukru
½ citronu
400 g rýže, uvařené
Hrst čerstvého koriandru
Bílé víno

Postup přípravy

Na pánvi osmahněte maso a vyjměte je. Vsypte cibuli, česnek, papriky a opékejte do změknutí. Okořeňte, přidejte protlak a rajčata, podlijte vývarem a vařte do zhoustnutí. Vraťte natrhané maso, přidejte scezenou cizrnu. Můžete dle chuti dosladit cukrem a přikyselit citronovou šťávou. Podávejte s rýží, posypané koriandrem, v doprovodu bílého vína.

Pomohl vám recept?
15hodnocení4

Další videorecepty