×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí satay s quinoa salátem

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Kuřecí satay s quinoa salátem

Co budete potřebovat

kuřecí řízky mix, nakrájené na proužky
100 g quinoa – bílá
Marináda:
100 ml rostlinného oleje
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce chilli omáčky
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého zázvoru
2 lžičky kurkumy
2 lžičky soli, pepř
3 rajčata, bez jadérek, na kostičky
1 okurka, na kostičky
2 stonky řapíkatého celeru, najemno
1 limeta – šťáva
2 lžíce olivového oleje
čerstvý koriandr
chilli papričky, na kolečka
snítka pažitky, najemno
bílé víno – Jean Claude Mas

Jak na to?

Maso naložte do marinády, kterou připravíte promícháním všech daných surovin. Quinou uvařte v osolené vodě dle návodu. Nechte vychladnout. Maso napichujte vlnovitě na špejle a v pánvi opečte ze všech stran. Quinou promíchejte se zeleninou, limetovou šťávou, solí, pepřem a olejem. Podávejte s hotovými špízy, posypané koriandrem, chilli a pažitkou, v doprovodu bílého vína.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí satay s quinoa salátem

Hlavní chod Snadné Maso Něco lehkého Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

kuřecí řízky mix, nakrájené na proužky
100 g quinoa – bílá
Marináda:
100 ml rostlinného oleje
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce chilli omáčky
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého zázvoru
2 lžičky kurkumy
2 lžičky soli, pepř
3 rajčata, bez jadérek, na kostičky
1 okurka, na kostičky
2 stonky řapíkatého celeru, najemno
1 limeta – šťáva
2 lžíce olivového oleje
čerstvý koriandr
chilli papričky, na kolečka
snítka pažitky, najemno
bílé víno – Jean Claude Mas

Jak na to?

Maso naložte do marinády, kterou připravíte promícháním všech daných surovin. Quinou uvařte v osolené vodě dle návodu. Nechte vychladnout. Maso napichujte vlnovitě na špejle a v pánvi opečte ze všech stran. Quinou promíchejte se zeleninou, limetovou šťávou, solí, pepřem a olejem. Podávejte s hotovými špízy, posypané koriandrem, chilli a pažitkou, v doprovodu bílého vína.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty