×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí salát s křupavým chlebem

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Kuřecí salát s křupavým chlebem

Tip do kuchyně

 

Citronovou šťávu můžete přidat rovnou do jogurtového dresingu. Dostane tak krásnou svěžest, která pozvedne celý salát.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
2 velké šalotky
2 stroužky česneku
450 g kuřecích prsou
4 snítky čerstvého tymiánu
sůl
pepř
180 ml hustého bílého jogurtu řeckého typu
3 jarní cibulky
2 hrsti mraženého hrášku
½ svazku hladkolisté petrželky
½ svazku pažitky
2 lžičky citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
8 plátků lámankového chleba
2 saláty little gem

Jak na to?

1) Jednu lžíci oleje rozpalte v pánvi, pak přidejte 1 jemně nasekanou šalotku a 1 stroužek česneku, po chvilce také tenké nudličky kuřecích prsou a zprudka je osmahněte.

2) Posypte lístky ze 4 snítek tymiánu a prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete a přendejte do mísy a nechte zchladnout.

3) Jogurt přendejte do mísy, našlehejte ho se zbylým olejem, nasekanou druhou šalotkou a rozmělněným druhým stroužkem česneku. Podle chuti osolte a opepřete.

4) Ke zchladlému kuřeti přimíchejte nasekanou jarní cibulku, krátce povařený a zchladlý hrášek, petrželku, pažitku a kůru i šťávu z citronu a nakonec i jogurtový dresink.

5) Chleby lehce opečte, vyskládejte na ně listy salátu little gem a doprostřed dejte vždy část kuřecího salátu a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí salát s křupavým chlebem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Saláty Něco lehkého Smažení Tymián , Pažitka , Petržel kadeřavá Magazín 6/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Citronovou šťávu můžete přidat rovnou do jogurtového dresingu. Dostane tak krásnou svěžest, která pozvedne celý salát.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
2 velké šalotky
2 stroužky česneku
450 g kuřecích prsou
4 snítky čerstvého tymiánu
sůl
pepř
180 ml hustého bílého jogurtu řeckého typu
3 jarní cibulky
2 hrsti mraženého hrášku
½ svazku hladkolisté petrželky
½ svazku pažitky
2 lžičky citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
8 plátků lámankového chleba
2 saláty little gem

Jak na to?

1) Jednu lžíci oleje rozpalte v pánvi, pak přidejte 1 jemně nasekanou šalotku a 1 stroužek česneku, po chvilce také tenké nudličky kuřecích prsou a zprudka je osmahněte.

2) Posypte lístky ze 4 snítek tymiánu a prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete a přendejte do mísy a nechte zchladnout.

3) Jogurt přendejte do mísy, našlehejte ho se zbylým olejem, nasekanou druhou šalotkou a rozmělněným druhým stroužkem česneku. Podle chuti osolte a opepřete.

4) Ke zchladlému kuřeti přimíchejte nasekanou jarní cibulku, krátce povařený a zchladlý hrášek, petrželku, pažitku a kůru i šťávu z citronu a nakonec i jogurtový dresink.

5) Chleby lehce opečte, vyskládejte na ně listy salátu little gem a doprostřed dejte vždy část kuřecího salátu a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty