Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí roláda plněná tapenádou z černých oliv a sýrem 

Kuřecí roláda plněná tapenádou z černých oliv a sýrem 

Ingredience

Tapenáda:
250 g černých oliv bez pecky
3 ančovičky
2 menší stroužky česneku
1–2 sušená rajčata v oleji (bez oleje)
2 lžíce citronové šťávy
mletý pepř
Rolády:
4 kuřecí prsní řízky
sůl
tapenáda
2 lžíce kaparů
150 g sýra Camembert, na tenké plátky
olivový olej na smažení
Bylinkový kuskus:
0,75 l vody
170 g kuskusu
1 lžíce olivového oleje
sůl
hrst nasekané hladkolisté petrželky
½ hrsti nasekané bazalky

Postup přípravy

Ingredience na tapenádu rozmixujte do hladka. Řízky podélně rozkrojte, ale nedořízněte špičkou nože až ke kraji. Získáte tak dvojnásobně velké tenčí pláty masa. Osolte, potřete tapenádou, posypejte kapary, plátky sýru a pevně stočte do rolády. Omotejte potravinářským provázkem, povrch osolte a zprudka osmažte. Vložte na 20 minut dopéct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Vodu přiveďte k varu. V misce promíchejte kuskus, olej a sůl. Přelijte vodou a nechte pod pokličkou pět minut odstát. Nakonec odklopte, vmíchejte bylinky a podávejte s kuřecí roládou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty