
Kuřecí prsa se slaninou a kapustičkami s polentou
Postup přípravy
Hledáte inspiraci pro váš oběd? Vyzkoušejte tradiční kuřecí prso s netradiční přílohou, kterou je polenta.
1) Troubu předehřejte na 200 °C.
2) Každý kus masa obmotejte jedním plátkem slaniny.
3) Pánev zlehka potřete olejem a z obou stran na něm opečte kuřecí balíčky.
4) Pak je vyskládejte na plech a 10 minut je dopečte.
5) Do pánve přidejte malinko oleje, vsypte cibuli a asi 3 minuty ji opékejte.
6) Přidejte mandle, česnek a citronovou kůru a opékejte další 2 minuty.
7) Nakonec vsypte nastrouhané kapustičky a opékejte dalších 5 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
Nyní si připravte polentovou kaši:
8) Na kaši nalijte mléko do hrnce, přilijte k němu 500 ml vody a přiveďte k varu.
9) Snižte plamen, vsypte polentu a za stálého míchání vařte asi 6 minut. Dochuťte solí.
10) Polentu rozdělte na talíře, navrch dejte kuřecí maso a zasypte kapustičkami.