Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 kuřecí prsa AQ
4 plátky slaniny AQ
olivový olej
1 cibule AQ
40 g mandlových špalíků
2 stroužky česneku
1 lžička strouhané citronové kůry
250 g kapustiček
500 ml mléka AQ
175 g instantní polenty
sůl
pepř

Postup přípravy

Hledáte inspiraci pro váš oběd? Vyzkoušejte tradiční kuřecí prso s netradiční přílohou, kterou je polenta.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Každý kus masa obmotejte jedním plátkem slaniny.

3) Pánev zlehka potřete olejem a z obou stran na něm opečte kuřecí balíčky.

4) Pak je vyskládejte na plech a 10 minut je dopečte.

5) Do pánve přidejte malinko oleje, vsypte cibuli a asi 3 minuty ji opékejte.

6) Přidejte mandle, česnek a citronovou kůru a opékejte další 2 minuty.

7) Nako­nec vsypte nastrouhané kapustičky a opékejte dalších 5 minut. Podle chuti osolte a opepřete.

Nyní si připravte polentovou kaši:
8) Na kaši nalijte mléko do hrnce, přilijte k němu 500 ml vody a přiveďte k varu.

9) Snižte plamen, vsypte polentu a za stálého míchání vařte asi 6 minut. Dochuťte solí.

10) Polentu rozdělte na talíře, navrch dejte kuřecí maso a zasypte kapustičkami.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty