×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí prsa se slaninou a kapustičkami s polentou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Kuřecí prsa se slaninou a kapustičkami s polentou

Tip do kuchyně

 

Polentu můžete také nahradit klasickou bramborovou přílohou, jako je kaše, vařené brambory nebo opékané brambory.

Co budete potřebovat

4 kuřecí prsa AQ
4 plátky slaniny AQ
olivový olej
1 cibule AQ
40 g mandlových špalíků
2 stroužky česneku
1 lžička strouhané citronové kůry
250 g kapustiček
500 ml mléka AQ
175 g instantní polenty
sůl
pepř

Jak na to?

Hledáte inspiraci pro váš oběd? Vyzkoušejte tradiční kuřecí prso s netradiční přílohou, kterou je polenta.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Každý kus masa obmotejte jedním plátkem slaniny.

3) Pánev zlehka potřete olejem a z obou stran na něm opečte kuřecí balíčky.

4) Pak je vyskládejte na plech a 10 minut je dopečte.

5) Do pánve přidejte malinko oleje, vsypte cibuli a asi 3 minuty ji opékejte.

6) Přidejte mandle, česnek a citronovou kůru a opékejte další 2 minuty.

7) Nako­nec vsypte nastrouhané kapustičky a opékejte dalších 5 minut. Podle chuti osolte a opepřete.

Nyní si připravte polentovou kaši:
8) Na kaši nalijte mléko do hrnce, přilijte k němu 500 ml vody a přiveďte k varu.

9) Snižte plamen, vsypte polentu a za stálého míchání vařte asi 6 minut. Dochuťte solí.

10) Polentu rozdělte na talíře, navrch dejte kuřecí maso a zasypte kapustičkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí prsa se slaninou a kapustičkami s polentou

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 6/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Polentu můžete také nahradit klasickou bramborovou přílohou, jako je kaše, vařené brambory nebo opékané brambory.

Co budete potřebovat

4 kuřecí prsa AQ
4 plátky slaniny AQ
olivový olej
1 cibule AQ
40 g mandlových špalíků
2 stroužky česneku
1 lžička strouhané citronové kůry
250 g kapustiček
500 ml mléka AQ
175 g instantní polenty
sůl
pepř

Jak na to?

Hledáte inspiraci pro váš oběd? Vyzkoušejte tradiční kuřecí prso s netradiční přílohou, kterou je polenta.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Každý kus masa obmotejte jedním plátkem slaniny.

3) Pánev zlehka potřete olejem a z obou stran na něm opečte kuřecí balíčky.

4) Pak je vyskládejte na plech a 10 minut je dopečte.

5) Do pánve přidejte malinko oleje, vsypte cibuli a asi 3 minuty ji opékejte.

6) Přidejte mandle, česnek a citronovou kůru a opékejte další 2 minuty.

7) Nako­nec vsypte nastrouhané kapustičky a opékejte dalších 5 minut. Podle chuti osolte a opepřete.

Nyní si připravte polentovou kaši:
8) Na kaši nalijte mléko do hrnce, přilijte k němu 500 ml vody a přiveďte k varu.

9) Snižte plamen, vsypte polentu a za stálého míchání vařte asi 6 minut. Dochuťte solí.

10) Polentu rozdělte na talíře, navrch dejte kuřecí maso a zasypte kapustičkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat