Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí prsa s dušenou zeleninou

Kuřecí prsa s dušenou zeleninou

Ingredience

2 batáty
1 mrkev
4 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř
2 zelená jablka Granny Smith
100 g mraženého hrášku
1 hrst čerstvé petrželky
800 g kuřecích prsou
120 ml jablečného cideru
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce másla

Postup přípravy

1. Omyté batáty oloupejte a pokrájejte na 2cm kostky. Mrkev omyjte, oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, vložte zeleninu, osolte a opepřete a opékejte asi 10 minut. Přidejte oloupaná a na kostičky pokrájená jablka a opékejte další 2 minuty. Podlijte 100 ml vody a duste zakryté dalších 10 minut. Dvě minuty před koncem přidejte k zelenině hrášek. Průběžně kontrolujte množství tekutiny a v případě potřeby přidejte vodu. Nakonec do zeleniny vmíchejte pokrájenou petrželku.
2. Omytá a osušená kuřecí prsa osolte a opepřete a opečte na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova. Snižte teplotu a přikryté opékejte dalších 10 minut, dokud není maso hotové. Dejte stranou.
3. Teplotu opět zvyšte a přidejte jablečný cider. Za stálého míchání a seškrabování připečenin ze dna pánve vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Přidejte jablečný ocet a hořčici, pánev dejte ze zdroje tepla a vešlehejte máslo. Omáčkou přelijte maso a podávejte s dušenou zeleninou.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty