Kuřecí prsa s dušenou zeleninou
Ingredience
2 | batáty |
1 | mrkev |
4 | lžíce slunečnicového oleje |
sůl, pepř | |
2 | zelená jablka Granny Smith |
100 g | mraženého hrášku |
1 | hrst čerstvé petrželky |
800 g | kuřecích prsou |
120 ml | jablečného cideru |
1 | lžíce jablečného octa |
1 | lžíce hrubozrnné hořčice |
2 | lžíce másla |
Postup přípravy
1. Omyté batáty oloupejte a pokrájejte na 2cm kostky. Mrkev omyjte, oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, vložte zeleninu, osolte a opepřete a opékejte asi 10 minut. Přidejte oloupaná a na kostičky pokrájená jablka a opékejte další 2 minuty. Podlijte 100 ml vody a duste zakryté dalších 10 minut. Dvě minuty před koncem přidejte k zelenině hrášek. Průběžně kontrolujte množství tekutiny a v případě potřeby přidejte vodu. Nakonec do zeleniny vmíchejte pokrájenou petrželku.
2. Omytá a osušená kuřecí prsa osolte a opepřete a opečte na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova. Snižte teplotu a přikryté opékejte dalších 10 minut, dokud není maso hotové. Dejte stranou.
3. Teplotu opět zvyšte a přidejte jablečný cider. Za stálého míchání a seškrabování připečenin ze dna pánve vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Přidejte jablečný ocet a hořčici, pánev dejte ze zdroje tepla a vešlehejte máslo. Omáčkou přelijte maso a podávejte s dušenou zeleninou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY