×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí přírodní řízky na másle

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Kuřecí přírodní řízky na másle

Co budete potřebovat

800 g kuřecích prsních řízků
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
50 g másla
Na bramboráčky
500 g moučných brambor, oloupaných a omytých
1 vejce
2 stroužky česneku, prolisované
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce lístků čerstvé majoránky
sůl
2 lžíce sádla nebo rostlinného oleje na smažení

Jak na to?

Brambory nastrouhejte a smíchejte s vejcem, česnekem, moukou a majoránkou. Těsto podle chuti osolte. Bramboráčky smažte na sádle či oleji a odkládejte na papírové utěrky do trouby, aby nevystydly.
Mezitím si připravte maso. Kuřecí řízky odblaňte a vyklepejte do tenkých plátků. Ty osolte a opepřete. Na oleji pomalu opékejte a postupně přidávejte máslo. Maso podávejte na bramboráčku přelité máslovou šťávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí přírodní řízky na másle

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

800 g kuřecích prsních řízků
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
50 g másla
Na bramboráčky
500 g moučných brambor, oloupaných a omytých
1 vejce
2 stroužky česneku, prolisované
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce lístků čerstvé majoránky
sůl
2 lžíce sádla nebo rostlinného oleje na smažení

Jak na to?

Brambory nastrouhejte a smíchejte s vejcem, česnekem, moukou a majoránkou. Těsto podle chuti osolte. Bramboráčky smažte na sádle či oleji a odkládejte na papírové utěrky do trouby, aby nevystydly.
Mezitím si připravte maso. Kuřecí řízky odblaňte a vyklepejte do tenkých plátků. Ty osolte a opepřete. Na oleji pomalu opékejte a postupně přidávejte máslo. Maso podávejte na bramboráčku přelité máslovou šťávou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty