×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí přírodní řízky na másle

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Kuřecí přírodní řízky na másle

Co budete potřebovat

800 g kuřecích prsních řízků
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
50 g másla
Na bramboráčky
500 g moučných brambor, oloupaných a omytých
1 vejce
2 stroužky česneku, prolisované
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce lístků čerstvé majoránky
sůl
2 lžíce sádla nebo rostlinného oleje na smažení

Jak na to?

Brambory nastrouhejte a smíchejte s vejcem, česnekem, moukou a majoránkou. Těsto podle chuti osolte. Bramboráčky smažte na sádle či oleji a odkládejte na papírové utěrky do trouby, aby nevystydly.
Mezitím si připravte maso. Kuřecí řízky odblaňte a vyklepejte do tenkých plátků. Ty osolte a opepřete. Na oleji pomalu opékejte a postupně přidávejte máslo. Maso podávejte na bramboráčku přelité máslovou šťávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí přírodní řízky na másle

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

800 g kuřecích prsních řízků
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
50 g másla
Na bramboráčky
500 g moučných brambor, oloupaných a omytých
1 vejce
2 stroužky česneku, prolisované
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce lístků čerstvé majoránky
sůl
2 lžíce sádla nebo rostlinného oleje na smažení

Jak na to?

Brambory nastrouhejte a smíchejte s vejcem, česnekem, moukou a majoránkou. Těsto podle chuti osolte. Bramboráčky smažte na sádle či oleji a odkládejte na papírové utěrky do trouby, aby nevystydly.
Mezitím si připravte maso. Kuřecí řízky odblaňte a vyklepejte do tenkých plátků. Ty osolte a opepřete. Na oleji pomalu opékejte a postupně přidávejte máslo. Maso podávejte na bramboráčku přelité máslovou šťávou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty