×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí polévka s knedlíčky kreplach

Další recepty a články

Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová...
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka

Kuřecí polévka s knedlíčky kreplach

Tip do kuchyně

 

Jak správně uvařit opravdu vydatný vývar se dozvíte v našem článku Poctivý vývar – krok po kroku.

Co budete potřebovat

1 celé kuře
6 mrkví
6 řapíků celeru
1 cibule
1 hrst petrželky
1 hrst kopru
2 lžičky celého černého pepře
3 hřebíčky
2 bobkové listy
sůl
Na kreplach knedlíčky:
3 vejce
5 lžic oleje
1½–2 hrnky polohrubé mouky
lžičky soli
1 cibule
3 lžíce kopru

Jak na to?

1) Kuře vložte do velkého hrnce, zalijte ho vodou, aby bylo ponořené, přiveďte k varu a vařte 10 až 15 minut.

2) Neustále sbírejte pěnu. Teprve když je povrch bez pěny, přidejte mrkev, celer, cibuli, petržel, kopr, kuličky pepře, hřebíček a sůl.

3) Snižte plamen, přiklopte a nechte 90 minut pomalu táhnout.

4) Pak kuře vyjměte z vývaru a polévku nechte zchladnout. Teprve poté přeceďte přes cedník. Bylinky a koření vyhoďte, zeleninu pokrájejte na kousky a dejte stranou. Kuře oberte od kostí a maso pokrájejte nebo natrhejte a dejte stranou.

5) Když polévka stydne, připravte si knedlíčky. Vejce vyšlehejte se 3 lžícemi oleje. V jiné míse smíchejte 1,5 hrnku mouky se solí, a pak k sypké směsi vmíchávejte mokrou. Vzniklé těsto by mělo být hutné, takže mouku přidávejte podle potřeby. Nechte 20 minut stát.

6) Na zbylém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku dorůžova. Z pokrájeného nebo natrhaného kuřecího masa odeberte asi 1,5 hrnku a spolu se zchladlou cibulkou, 3 lžícemi sekaného kopru a 2 lžícemi tuku sebraného z vývaru rozmixujte na hrubší pastu. Podle chuti ji osolte a opepřete. Těsto rozválejte do 2 mm tenkého plátu. Pomocí skleničky z něj
vykrájejte kolečka, doprostřed každého dejte část kuřecí náplně, spojte do knedlíčku.

7) Mezitím přiveďte vývar k varu, a pak v něm povařte knedlíčky. Hotové jsou asi 5 minut po vyplavání na povrch.

8) Teprve když jsou knedlíčky hotové, přidejte do vývaru zbylé maso a zeleninu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí polévka s knedlíčky kreplach

Polévka Snadné Ostatní Vaření Jak na vývary Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)

Tip do kuchyně

 

Jak správně uvařit opravdu vydatný vývar se dozvíte v našem článku Poctivý vývar – krok po kroku.

Co budete potřebovat

1 celé kuře
6 mrkví
6 řapíků celeru
1 cibule
1 hrst petrželky
1 hrst kopru
2 lžičky celého černého pepře
3 hřebíčky
2 bobkové listy
sůl
Na kreplach knedlíčky:
3 vejce
5 lžic oleje
1½–2 hrnky polohrubé mouky
lžičky soli
1 cibule
3 lžíce kopru

Jak na to?

1) Kuře vložte do velkého hrnce, zalijte ho vodou, aby bylo ponořené, přiveďte k varu a vařte 10 až 15 minut.

2) Neustále sbírejte pěnu. Teprve když je povrch bez pěny, přidejte mrkev, celer, cibuli, petržel, kopr, kuličky pepře, hřebíček a sůl.

3) Snižte plamen, přiklopte a nechte 90 minut pomalu táhnout.

4) Pak kuře vyjměte z vývaru a polévku nechte zchladnout. Teprve poté přeceďte přes cedník. Bylinky a koření vyhoďte, zeleninu pokrájejte na kousky a dejte stranou. Kuře oberte od kostí a maso pokrájejte nebo natrhejte a dejte stranou.

5) Když polévka stydne, připravte si knedlíčky. Vejce vyšlehejte se 3 lžícemi oleje. V jiné míse smíchejte 1,5 hrnku mouky se solí, a pak k sypké směsi vmíchávejte mokrou. Vzniklé těsto by mělo být hutné, takže mouku přidávejte podle potřeby. Nechte 20 minut stát.

6) Na zbylém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku dorůžova. Z pokrájeného nebo natrhaného kuřecího masa odeberte asi 1,5 hrnku a spolu se zchladlou cibulkou, 3 lžícemi sekaného kopru a 2 lžícemi tuku sebraného z vývaru rozmixujte na hrubší pastu. Podle chuti ji osolte a opepřete. Těsto rozválejte do 2 mm tenkého plátu. Pomocí skleničky z něj
vykrájejte kolečka, doprostřed každého dejte část kuřecí náplně, spojte do knedlíčku.

7) Mezitím přiveďte vývar k varu, a pak v něm povařte knedlíčky. Hotové jsou asi 5 minut po vyplavání na povrch.

8) Teprve když jsou knedlíčky hotové, přidejte do vývaru zbylé maso a zeleninu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat