Kuřecí polévka s knedlíčky kreplach

Snadné Polévka Magazín 4/2014
Snadné Polévka Magazín 4/2014

Ingredience

1 celé kuře
6 mrkví
6 řapíků celeru
1 cibule
1 hrst petrželky
1 hrst kopru
2 lžičky celého černého pepře
3 hřebíčky
2 bobkové listy
sůl
Na kreplach knedlíčky:
3 vejce
5 lžic oleje
1½–2 hrnky polohrubé mouky
lžičky soli
1 cibule
3 lžíce kopru

Postup přípravy

1) Kuře vložte do velkého hrnce, zalijte ho vodou, aby bylo ponořené, přiveďte k varu a vařte 10 až 15 minut.

2) Neustále sbírejte pěnu. Teprve když je povrch bez pěny, přidejte mrkev, celer, cibuli, petržel, kopr, kuličky pepře, hřebíček a sůl.

3) Snižte plamen, přiklopte a nechte 90 minut pomalu táhnout.

4) Pak kuře vyjměte z vývaru a polévku nechte zchladnout. Teprve poté přeceďte přes cedník. Bylinky a koření vyhoďte, zeleninu pokrájejte na kousky a dejte stranou. Kuře oberte od kostí a maso pokrájejte nebo natrhejte a dejte stranou.

5) Když polévka stydne, připravte si knedlíčky. Vejce vyšlehejte se 3 lžícemi oleje. V jiné míse smíchejte 1,5 hrnku mouky se solí, a pak k sypké směsi vmíchávejte mokrou. Vzniklé těsto by mělo být hutné, takže mouku přidávejte podle potřeby. Nechte 20 minut stát.

6) Na zbylém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku dorůžova. Z pokrájeného nebo natrhaného kuřecího masa odeberte asi 1,5 hrnku a spolu se zchladlou cibulkou, 3 lžícemi sekaného kopru a 2 lžícemi tuku sebraného z vývaru rozmixujte na hrubší pastu. Podle chuti ji osolte a opepřete. Těsto rozválejte do 2 mm tenkého plátu. Pomocí skleničky z něj
vykrájejte kolečka, doprostřed každého dejte část kuřecí náplně, spojte do knedlíčku.

7) Mezitím přiveďte vývar k varu, a pak v něm povařte knedlíčky. Hotové jsou asi 5 minut po vyplavání na povrch.

8) Teprve když jsou knedlíčky hotové, přidejte do vývaru zbylé maso a zeleninu.

Pomohl vám recept?
6hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky