Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí pirožky s jarní zeleninou

Kuřecí pirožky s jarní zeleninou

Ingredience

2 lžíce slunečnicového oleje
150 g kuřecích prsou
1 mrkev
50 g hráškových lusků
20 g másla
20 g hladké mouky
200 ml plnotučného mléka
sůl, pepř
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
50 g sterilované kukuřice Nature’s Promise Bio
1 hrst hladkolisté petržele
1 balení listového těsta
1 vejce

Postup přípravy

1. V pánvi 5 minut smažte na oleji nadrobno pokrájené nudličky kuřecího masa, kostičky mrkve a vyloupaný hrášek. Stáhněte z plotýnky a nechte stranou.

2.Ve vedlejší pánvi rozpusťte máslo a restujte na něm 1 minutu mouku. Zalijte mlékem, vmíchejte sůl, pepř, muškátový oříšek a povařte za stálého míchání 3 minuty do zhoustnutí. Vsypte kuřecí směs, scezenou kukuřici, nasekanou petrželku, promíchejte a nechte stranou.

3. Listové těsto i s papírem rozbalte na plech. Rozkrájejte na 15 čtverců o hraně 8 cm. Na každý vložte lžíci připravené směsi. Okraje těsta pomažte rozšlehaným vejcem a diagonálně překlopte do trojúhelníkové kapsičky. Pomocí vidličky těsto ještě přitlačte k sobě, potřete zbylým vajíčkem a pečte v troubě 10 minut na 220 °C.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty