×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí nugety s hořčičnou majonézou a salátem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Kuřecí nugety s hořčičnou majonézou a salátem

Co budete potřebovat

500 g kuřecích prsou, nakrájených na sousta
100 g strouhanky (můžete ji smíchat s trochou grilovacího koření)
50 g parmazánu, nastrouhaného najemno
½ lžičky sušeného tymiánu
sůl a pepř
80 g hladké mouky
2 velká vejce, prošlehaná
NA MAJONÉZU
80 g majonézy
80 g jogurtu řeckého typu
1 lžíce medu
1 lžíce dijonské hořčice
NA SALÁT
¼ hlávky červeného zelí, nakrouhaného
¼ hlávky bílého zelí, nakrouhaného
½ mrkve, nastrouhané
kůra a šťáva z ½–1 citronu
60 ml olivového oleje
1 lžíce medu
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Strouhanku vsypte na pečicím papírem vyložený plech a opékejte 3–5 minut dozlatova. Přesypte do misky, přidejte parmazán a tymián. Zvyšte teplotu trouby na 230 °C. Kousky kuřete osolte, opepřete, obalte v mouce, protáhněte vejci a nakonec obalte ve strouhance. Přendejte na plech a pečte 10–12 minut dozlatova, v polovině pečení otočte. Zatímco se nugety pečou, prošlehejte suroviny na majonézu a promíchejte suroviny na salát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí nugety s hořčičnou majonézou a salátem

Hlavní chod Velmi snadné Tymián Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

500 g kuřecích prsou, nakrájených na sousta
100 g strouhanky (můžete ji smíchat s trochou grilovacího koření)
50 g parmazánu, nastrouhaného najemno
½ lžičky sušeného tymiánu
sůl a pepř
80 g hladké mouky
2 velká vejce, prošlehaná
NA MAJONÉZU
80 g majonézy
80 g jogurtu řeckého typu
1 lžíce medu
1 lžíce dijonské hořčice
NA SALÁT
¼ hlávky červeného zelí, nakrouhaného
¼ hlávky bílého zelí, nakrouhaného
½ mrkve, nastrouhané
kůra a šťáva z ½–1 citronu
60 ml olivového oleje
1 lžíce medu
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Strouhanku vsypte na pečicím papírem vyložený plech a opékejte 3–5 minut dozlatova. Přesypte do misky, přidejte parmazán a tymián. Zvyšte teplotu trouby na 230 °C. Kousky kuřete osolte, opepřete, obalte v mouce, protáhněte vejci a nakonec obalte ve strouhance. Přendejte na plech a pečte 10–12 minut dozlatova, v polovině pečení otočte. Zatímco se nugety pečou, prošlehejte suroviny na majonézu a promíchejte suroviny na salát.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty