Kuřecí burgery s koprovým dipem
Ingredience
3 | červené cibule |
150 ml | vody |
120 ml | jablečného octa |
2 | lžíce třtinového cukru |
1 | lžíce soli |
300 g | kuřecího masa |
50 g | strouhanky |
1 | vejce |
1 | cibule |
sůl | |
pepř | |
5 | lžic slunečnicového oleje |
200 g | zakysané smetany |
1 | hrst čerstvého kopru |
1 | citron |
2 | lžíce olivového oleje |
4 | hamburgerové housky |
4 | listy ledového salátu |
1 | avokádo |
1 | jablko |
1 | hrst čerstvého koriandru |
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka tlustá 3 mm. V rendlíku přiveďte k varu vodu, ocet, cukr, sůl a promíchejte. Do rozvaru vhoďte pokrájenou cibuli a nechte alespoň hodinu marinovat.
Kuřecí maso očistěte a nasekejte najemno. Ve velké míse smíchejte nasekané maso, strouhanku, vajíčko, jemně nasekanou cibuli, sůl a pepř. Vzniklou hmotu rozdělte na čtyři díly a z každého vytvarujte placičku.
Rozehřejte pánev, vlijte olej a postupně na něm osmahněte kuřecí placičky, tři až čtyři minuty z každé strany. Zakysanou smetanu smíchejte s nasekaným koprem, šťávou z citronu, olivovým olejem, solí a pepřem
TIP : vyzkoušejte lehčí verzi dipu s jogurtem
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY