×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře zapečené s Troubelínem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Kuře zapečené s Troubelínem

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nadrobno
150 g anglické slaniny, nadrobno
2 kuřecí prsní řízky, nakrájené
1 stroužek česneku, prolisovaný
150 g rýže
200 g nakládaných krájených rajčat
sůl
pepř
1 lžíce bazalkových lístků, natrhaných + na ozdobu
1 Troubelín, na plátky

Jak na to?

Na rozpáleném oleji 2 minuty opékejte cibuli, pak další 2 minuty se slaninou. Přidejte maso a česnek a opékejte dozlatova. Vmíchejte rýži, rajčata, přilijte 500 ml vody, osolte a opepřete, přiveďte k varu. Pečte v troubě na 190 °C 30 minut, až se tekutina odpaří. Vyndejte, nechte 5 minut stát. Vmíchejte bazalku a poklaďte plátky troubelínu. Pak 5 minut grilujte, až se sýr začne rozpouštět. Ozdobte lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře zapečené s Troubelínem

Hlavní chod Snadné Česká Zapékání Bazalka , Rajče Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nadrobno
150 g anglické slaniny, nadrobno
2 kuřecí prsní řízky, nakrájené
1 stroužek česneku, prolisovaný
150 g rýže
200 g nakládaných krájených rajčat
sůl
pepř
1 lžíce bazalkových lístků, natrhaných + na ozdobu
1 Troubelín, na plátky

Jak na to?

Na rozpáleném oleji 2 minuty opékejte cibuli, pak další 2 minuty se slaninou. Přidejte maso a česnek a opékejte dozlatova. Vmíchejte rýži, rajčata, přilijte 500 ml vody, osolte a opepřete, přiveďte k varu. Pečte v troubě na 190 °C 30 minut, až se tekutina odpaří. Vyndejte, nechte 5 minut stát. Vmíchejte bazalku a poklaďte plátky troubelínu. Pak 5 minut grilujte, až se sýr začne rozpouštět. Ozdobte lístky bazalky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty