Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuře z kotlíku

Kuře z kotlíku

Není nad to vyjít z kanceláře, sednout do auta a večer si v přírodě dopřát jídlo z kotlíku nad ohněm. Je to velmi jednoduché. Ingredience vložíte do kotlíku a jen občas promícháte.

Ingredience

4 kuřecí prsa s kostí
2 lžíce másla
1 cibule
1 bobkový list
2 stroužky česneku
2 cm zázvoru
1 plechovka rajčat
1 citron
200 g sušených meruněk
500 ml kuřecího vývaru
1 plechovka červených fazolí
100 g kustovnice čínské (goji)
2 lžíce medu
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy

Rozehřejte kotlík nad ohněm. Rozpusťte v něm máslo. Jemně osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, bobkový list a kuřecí maso. Vmíchejte med, meruňky, kustovnici čínskou, šťávu z citronu a vývar, osolte a opepřete. Nechte probublávat asi hodinu a půl, dokud kuře nebude měkké. Podle potřeby zahustěte fazolemi, které předtím slijete. Na závěr přidejte rajčata a nechte ještě chvíli povařit. Bobkový list vyjměte. Podávejte s chlebem.

Pomohl vám recept?
14hodnocení4

Další videorecepty