Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuře pečené s  hroznovým vínem a nádivkou

Kuře pečené s  hroznovým vínem a nádivkou

Náročné Hlavní chod Počet porcí: 4-6 Magazín 8/2017
Náročné Hlavní chod Počet porcí: 4-6 Magazín 8/2017

Ingredience

hrst vlašských ořechů
2 lžíce medu
200 g žervé
1 lžička nasekaného rozmarýnu
1 lžička nasekané šalvěje
1 celé kuře
2 jablka
1 palice česneku
500 g hroznového vína
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
500 ml cideru

Postup přípravy

Vyložte plech pečicím papírem a  na něj nasypte vlašské ořechy. Přidejte med, promíchejte a  nechte pět minut zapéct v  troubě při teplotě 200 °C. Po vychladnutí nasekejte a  smíchejte s  žervé, nakrájeným rozmarýnem a  šalvějí. Kuře omyjte a  poté dobře osušte. Do břišní dutiny vložte jablko nakrájené na čtvrtiny a  palici česneku překrojenou přes stroužky na polovinu.
Pomocí prstů opatrně uvolněte kůži od masa co nejdál to jde a  vzniklý prostor naplňte ochuceným žervé. Pokud nevyužijete celé množství, protože záleží na velikosti kuřete, nechte zbytek zatím stranou. Kuře zvenku potřete olivovým olejem, osolte a  opepřete. Kuchyňským provázkem svažte nohy k  sobě.
Pekáč vyložte polovinou hroznového vína. Zbylé jablko nakrájejte a  také dejte do pekáče. Pokud vám zbylo žervé s  ořechy, přidejte ho k  ovoci. Na ně položte připravené kuře, prsíčky nahoru. Vložte do předehřáté trouby a  pečte 45 minut.
Zatímco se kuře peče, svařte cider, kterým se bude kuře potírat. Nalijte do ho hrnce a  vařte, až se objem zredukuje na polovinu. Poté jím potřete kuře, vraťte do trouby a  pečte další půl hodinu. Dopřejte kuřeti druhý nátěr ciderem, přidejte do pekáče zbytek hroznového vína a  nechte ještě 15–20 minut dopéct.
Pekáč s  upečeným kuřetem vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a  nechte 10 minut odpočinout. Poté rozdělte na porce a  podávejte.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png