Kuře pečené s  hroznovým vínem a nádivkou

Náročné Hlavní chod Počet porcí: 4-6 Magazín 8/2017
Náročné Hlavní chod Počet porcí: 4-6 Magazín 8/2017

Ingredience

hrst vlašských ořechů
2 lžíce medu
200 g žervé
1 lžička nasekaného rozmarýnu
1 lžička nasekané šalvěje
1 celé kuře
2 jablka
1 palice česneku
500 g hroznového vína
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
500 ml cideru

Postup přípravy

Vyložte plech pečicím papírem a  na něj nasypte vlašské ořechy. Přidejte med, promíchejte a  nechte pět minut zapéct v  troubě při teplotě 200 °C. Po vychladnutí nasekejte a  smíchejte s  žervé, nakrájeným rozmarýnem a  šalvějí. Kuře omyjte a  poté dobře osušte. Do břišní dutiny vložte jablko nakrájené na čtvrtiny a  palici česneku překrojenou přes stroužky na polovinu.
Pomocí prstů opatrně uvolněte kůži od masa co nejdál to jde a  vzniklý prostor naplňte ochuceným žervé. Pokud nevyužijete celé množství, protože záleží na velikosti kuřete, nechte zbytek zatím stranou. Kuře zvenku potřete olivovým olejem, osolte a  opepřete. Kuchyňským provázkem svažte nohy k  sobě.
Pekáč vyložte polovinou hroznového vína. Zbylé jablko nakrájejte a  také dejte do pekáče. Pokud vám zbylo žervé s  ořechy, přidejte ho k  ovoci. Na ně položte připravené kuře, prsíčky nahoru. Vložte do předehřáté trouby a  pečte 45 minut.
Zatímco se kuře peče, svařte cider, kterým se bude kuře potírat. Nalijte do ho hrnce a  vařte, až se objem zredukuje na polovinu. Poté jím potřete kuře, vraťte do trouby a  pečte další půl hodinu. Dopřejte kuřeti druhý nátěr ciderem, přidejte do pekáče zbytek hroznového vína a  nechte ještě 15–20 minut dopéct.
Pekáč s  upečeným kuřetem vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a  nechte 10 minut odpočinout. Poté rozdělte na porce a  podávejte.

Pomohl vám recept?
4hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky