×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře pečené s  hroznovým vínem a nádivkou

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Kuře pečené s  hroznovým vínem a nádivkou

Co budete potřebovat

hrst vlašských ořechů
2 lžíce medu
200 g žervé
1 lžička nasekaného rozmarýnu
1 lžička nasekané šalvěje
1 celé kuře
2 jablka
1 palice česneku
500 g hroznového vína
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
500 ml cideru

Jak na to?

Vyložte plech pečicím papírem a  na něj nasypte vlašské ořechy. Přidejte med, promíchejte a  nechte pět minut zapéct v  troubě při teplotě 200 °C. Po vychladnutí nasekejte a  smíchejte s  žervé, nakrájeným rozmarýnem a  šalvějí. Kuře omyjte a  poté dobře osušte. Do břišní dutiny vložte jablko nakrájené na čtvrtiny a  palici česneku překrojenou přes stroužky na polovinu.
Pomocí prstů opatrně uvolněte kůži od masa co nejdál to jde a  vzniklý prostor naplňte ochuceným žervé. Pokud nevyužijete celé množství, protože záleží na velikosti kuřete, nechte zbytek zatím stranou. Kuře zvenku potřete olivovým olejem, osolte a  opepřete. Kuchyňským provázkem svažte nohy k  sobě.
Pekáč vyložte polovinou hroznového vína. Zbylé jablko nakrájejte a  také dejte do pekáče. Pokud vám zbylo žervé s  ořechy, přidejte ho k  ovoci. Na ně položte připravené kuře, prsíčky nahoru. Vložte do předehřáté trouby a  pečte 45 minut.
Zatímco se kuře peče, svařte cider, kterým se bude kuře potírat. Nalijte do ho hrnce a  vařte, až se objem zredukuje na polovinu. Poté jím potřete kuře, vraťte do trouby a  pečte další půl hodinu. Dopřejte kuřeti druhý nátěr ciderem, přidejte do pekáče zbytek hroznového vína a  nechte ještě 15–20 minut dopéct.
Pekáč s  upečeným kuřetem vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a  nechte 10 minut odpočinout. Poté rozdělte na porce a  podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře pečené s  hroznovým vínem a nádivkou

Hlavní chod Náročné Maso Bezlepkové Rozmarýn Magazín 8/2017 Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 3 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

hrst vlašských ořechů
2 lžíce medu
200 g žervé
1 lžička nasekaného rozmarýnu
1 lžička nasekané šalvěje
1 celé kuře
2 jablka
1 palice česneku
500 g hroznového vína
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
500 ml cideru

Jak na to?

Vyložte plech pečicím papírem a  na něj nasypte vlašské ořechy. Přidejte med, promíchejte a  nechte pět minut zapéct v  troubě při teplotě 200 °C. Po vychladnutí nasekejte a  smíchejte s  žervé, nakrájeným rozmarýnem a  šalvějí. Kuře omyjte a  poté dobře osušte. Do břišní dutiny vložte jablko nakrájené na čtvrtiny a  palici česneku překrojenou přes stroužky na polovinu.
Pomocí prstů opatrně uvolněte kůži od masa co nejdál to jde a  vzniklý prostor naplňte ochuceným žervé. Pokud nevyužijete celé množství, protože záleží na velikosti kuřete, nechte zbytek zatím stranou. Kuře zvenku potřete olivovým olejem, osolte a  opepřete. Kuchyňským provázkem svažte nohy k  sobě.
Pekáč vyložte polovinou hroznového vína. Zbylé jablko nakrájejte a  také dejte do pekáče. Pokud vám zbylo žervé s  ořechy, přidejte ho k  ovoci. Na ně položte připravené kuře, prsíčky nahoru. Vložte do předehřáté trouby a  pečte 45 minut.
Zatímco se kuře peče, svařte cider, kterým se bude kuře potírat. Nalijte do ho hrnce a  vařte, až se objem zredukuje na polovinu. Poté jím potřete kuře, vraťte do trouby a  pečte další půl hodinu. Dopřejte kuřeti druhý nátěr ciderem, přidejte do pekáče zbytek hroznového vína a  nechte ještě 15–20 minut dopéct.
Pekáč s  upečeným kuřetem vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a  nechte 10 minut odpočinout. Poté rozdělte na porce a  podávejte.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.