Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

8 kuřecích stehen
2 cibule
1 citron
6 stroužků česneku
10 snítek tymiánu
60 ml olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
375 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso, cibuli, citron, česnek, tymián a olej smíchejte ve velké míse. Rozpalte velký silnostěnný hrnec, který můžete dat do trouby. Postupně přidávejte kuřecí maso a ze všech stran ho vždy opečte, aby se zatáhlo a lehce zhnědlo. Pak přidejte zbývající ingredience z mísy a opečte. Vlijte víno, minutu prohřejte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Poté přiklopte a v troubě pečte 30–35 minut, aby kuřecí maso změklo.

Pomohl vám recept?
55hodnocení4

Další videorecepty