Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřátka z bílkového krému
Albert logoAlbert logo
  • Kuřátka z bílkového krému
Kuřátka z bílkového krému

Kuřátka z bílkového krému

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Dezert

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Máslo 60 g
  • Vejce 2 ks
  • Cukr krupicový 280 g
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Citronová kůra 1 plž
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Mouka hladká 130 g
  • Potravinářské barvivo
  • Marcipán
  • Voda 160 ml
  • Mléko 70 ml
  • Máslo 60 g
  • Vejce 2 ks
  • Cukr krupicový 280 g
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Citronová kůra 1 plž
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Mouka hladká 130 g
  • Potravinářské barvivo
  • Marcipán
  • Voda 160 ml
  • Mléko 70 ml

Příprava

1
Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky. V míse prošlehejte máslo s cukrem na nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, kypřicí prášek, jedlou sodu a znovu prošlehejte. Zapracujte citronovou šťávu, kůru, mléko a na závěr přisypte mouku. Směs rozdělte do košíčků a pečte 18–20 minut, až zapíchnutá dřevěná špejle vyjde ven bez vlhkých drobečků. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
2
Mezitím si připravte očička, nožičky, zobáčky a cukrový rozvar na krém. Rozpusťte čokoládu a nakapejte na pečicí papír 24 teček – poslouží jako očička. Z marcipánu vytvarujte zobáčky a nožičky. Vodu a cukr dejte do rendlíku a připravte hustý cukrový rozvar. Zahřívejte na mírném plameni 20–30 minut, až uvaříte rozvar na nit – poznáte tak, že si kápnete na prst trochu rozvaru, spojíte prsty, a pokud se mezi nimi táhne nitka, je hotovo.
3
Z bílků s trochou citronové šťávy vyšlehejte sníh. Pomalu do něj zašlehávejte teplý cukrový rozvar a potravinářské barvivo a šlehejte do úplného vychladnutí. Sníh naplňte do cukrářského sáčku a vytvořte z něj na muffiny kuřátka: nejdřív vytvarujte všechna tělíčka a potom hlavičky. Přidejte oranžové zobáčky a nožičky vytvarované z marcipánu Nakonec přitiskněte čokoládová očička.
1
Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky. V míse prošlehejte máslo s cukrem na nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, kypřicí prášek, jedlou sodu a znovu prošlehejte. Zapracujte citronovou šťávu, kůru, mléko a na závěr přisypte mouku. Směs rozdělte do košíčků a pečte 18–20 minut, až zapíchnutá dřevěná špejle vyjde ven bez vlhkých drobečků. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
2
Mezitím si připravte očička, nožičky, zobáčky a cukrový rozvar na krém. Rozpusťte čokoládu a nakapejte na pečicí papír 24 teček – poslouží jako očička. Z marcipánu vytvarujte zobáčky a nožičky. Vodu a cukr dejte do rendlíku a připravte hustý cukrový rozvar. Zahřívejte na mírném plameni 20–30 minut, až uvaříte rozvar na nit – poznáte tak, že si kápnete na prst trochu rozvaru, spojíte prsty, a pokud se mezi nimi táhne nitka, je hotovo.
3
Z bílků s trochou citronové šťávy vyšlehejte sníh. Pomalu do něj zašlehávejte teplý cukrový rozvar a potravinářské barvivo a šlehejte do úplného vychladnutí. Sníh naplňte do cukrářského sáčku a vytvořte z něj na muffiny kuřátka: nejdřív vytvarujte všechna tělíčka a potom hlavičky. Přidejte oranžové zobáčky a nožičky vytvarované z marcipánu Nakonec přitiskněte čokoládová očička.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.