×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krůtí roláda
15 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Pečení ,

Krůtí roláda

Co budu potřebovat

800 g krůtích prsou
sůl, pepř
olivový olej nebo máslo
6 vajec
100 g čedaru, nastrouhaného
1 sklenička malých nakládaných okurek v láku
6–8 baby mrkviček, deset minut povařených
1 dlouhá tenká červená paprika
svazek pažitky, nasekaný

Jak na to?

1. Krůtí prsa (nemusí být v celku) naklepejte přes potravinářskou fólii do půlcentimetrové tloušťky. Z obou stran maso důkladně osolte a opepřete. Několik větších plátů alobalu potřete olejem nebo máslem, pak na něj vyskládejte naklepané krůtí maso tak, aby se pláty vzájemně překrývaly a vytvořily jednolitý obdélník o rozměrech zhruba 35 x 25 centimetru.
2. Vajíčka vyklepnete do rendlíku, prošlehejte je a udělejte polotuhá míchaná vejce, ještě do teplých vmíchejte nastrouhaný sýr. Polovinu vajec pak dejte na maso. Potom do vajíček po delší straně rolády vtlačte za sebou malé okurky, a to ve dvou radách vedle sebe (na řezu oči). Mezeru mezi okurkami navyšte vajíčky, do nich za sebou vtlačte baby karotku (na řezu nos). Pak přes vše dejte další část vajíček na ně položte půlky papriky oblou stranou nahoru. Přes vše dejte zbylá míchaná vejce a pomocí alobalu těsně zarolujte do válečku. Alobal na stranách stlačte k sobě a zarolujte jako konce bonbónů. Dejte do pekáčku, nalijte do něj vodu a pečte při 190 °C zhruba 60 minut. V průběhu pečení roládu několikrát otočte, aby se vám ze žádné strany nezplacatila. Podávejte nakrájené na plátky, posypané pažitkou

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut