×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí roláda

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Krůtí roláda

Co budete potřebovat

800 g krůtích prsou
sůl, pepř
olivový olej nebo máslo
6 vajec
100 g čedaru, nastrouhaného
1 sklenička malých nakládaných okurek v láku
6–8 baby mrkviček, deset minut povařených
1 dlouhá tenká červená paprika
svazek pažitky, nasekaný

Jak na to?

1. Krůtí prsa (nemusí být v celku) naklepejte přes potravinářskou fólii do půlcentimetrové tloušťky. Z obou stran maso důkladně osolte a opepřete. Několik větších plátů alobalu potřete olejem nebo máslem, pak na něj vyskládejte naklepané krůtí maso tak, aby se pláty vzájemně překrývaly a vytvořily jednolitý obdélník o rozměrech zhruba 35 x 25 centimetru.
2. Vajíčka vyklepnete do rendlíku, prošlehejte je a udělejte polotuhá míchaná vejce, ještě do teplých vmíchejte nastrouhaný sýr. Polovinu vajec pak dejte na maso. Potom do vajíček po delší straně rolády vtlačte za sebou malé okurky, a to ve dvou radách vedle sebe (na řezu oči). Mezeru mezi okurkami navyšte vajíčky, do nich za sebou vtlačte baby karotku (na řezu nos). Pak přes vše dejte další část vajíček na ně položte půlky papriky oblou stranou nahoru. Přes vše dejte zbylá míchaná vejce a pomocí alobalu těsně zarolujte do válečku. Alobal na stranách stlačte k sobě a zarolujte jako konce bonbónů. Dejte do pekáčku, nalijte do něj vodu a pečte při 190 °C zhruba 60 minut. V průběhu pečení roládu několikrát otočte, aby se vám ze žádné strany nezplacatila. Podávejte nakrájené na plátky, posypané pažitkou





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí roláda

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 3 (12)

Co budete potřebovat

800 g krůtích prsou
sůl, pepř
olivový olej nebo máslo
6 vajec
100 g čedaru, nastrouhaného
1 sklenička malých nakládaných okurek v láku
6–8 baby mrkviček, deset minut povařených
1 dlouhá tenká červená paprika
svazek pažitky, nasekaný

Jak na to?

1. Krůtí prsa (nemusí být v celku) naklepejte přes potravinářskou fólii do půlcentimetrové tloušťky. Z obou stran maso důkladně osolte a opepřete. Několik větších plátů alobalu potřete olejem nebo máslem, pak na něj vyskládejte naklepané krůtí maso tak, aby se pláty vzájemně překrývaly a vytvořily jednolitý obdélník o rozměrech zhruba 35 x 25 centimetru.
2. Vajíčka vyklepnete do rendlíku, prošlehejte je a udělejte polotuhá míchaná vejce, ještě do teplých vmíchejte nastrouhaný sýr. Polovinu vajec pak dejte na maso. Potom do vajíček po delší straně rolády vtlačte za sebou malé okurky, a to ve dvou radách vedle sebe (na řezu oči). Mezeru mezi okurkami navyšte vajíčky, do nich za sebou vtlačte baby karotku (na řezu nos). Pak přes vše dejte další část vajíček na ně položte půlky papriky oblou stranou nahoru. Přes vše dejte zbylá míchaná vejce a pomocí alobalu těsně zarolujte do válečku. Alobal na stranách stlačte k sobě a zarolujte jako konce bonbónů. Dejte do pekáčku, nalijte do něj vodu a pečte při 190 °C zhruba 60 minut. V průběhu pečení roládu několikrát otočte, aby se vám ze žádné strany nezplacatila. Podávejte nakrájené na plátky, posypané pažitkou

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty