Krůtí prsa s modrým sýrem a polníčkem
Ingredience
250 g | loupané pohanky |
1 | balení čerstvé bazalky nebo velká hrst bazalkových lístků |
6 | krůtích prsních řízků |
125 ml | balsamikového octa |
6 | lžic olivového oleje + na potření grilovací pánve |
1 ½ | lžičky soli |
čerstvě mletý pepř | |
200 g | sýra Niva |
140 g | polníčku |
170 g | cherry rajčat |
Postup přípravy
Pohanku propláchněte a vařte v osolené vodě nebo vývaru dle návodu na obalu. Bazalku rozmixujte dojemna spolu se třemi lžícemi olivového oleje a dejte stranou. Maso nakrájejte na plátky a vložte do uzavíratelné plastové krabičky. Ocet, olej, sůl a pepř smíchejte v misce. Marinádou přelijte krůtí maso, uzavřete a lehce jí zatřeste, aby se maso v marinádě obalilo. Nechte odležet alespoň 10 minut. Rozpalte grilovací pánev, lehce ji potřete olejem a pak na ní maso opečte, šest minut z každé strany. Hotovou pohanku promíchejte s balsamikovým olejem. Steaky podávejte ozdobené dvěma plátky sýra, s bazalkovou pohankou a s oblohou z polníčku a cherry rajčat.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY