×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí prsa s modrým sýrem a polníčkem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Krůtí prsa s modrým sýrem a polníčkem

Co budete potřebovat

250 g loupané pohanky
1 balení čerstvé bazalky nebo velká hrst bazalkových lístků
6 krůtích prsních řízků
125 ml balsamikového octa
6 lžic olivového oleje + na potření grilovací pánve
1 ½ lžičky soli
čerstvě mletý pepř
200 g sýra Niva
140 g polníčku
170 g cherry rajčat

Jak na to?

Pohanku propláchněte a vařte v osolené vodě nebo vývaru dle návodu na obalu. Bazalku rozmixujte dojemna spolu se třemi lžícemi olivového oleje a dejte stranou. Maso nakrájejte na plátky a vložte do uzavíratelné plastové krabičky. Ocet, olej, sůl a pepř smíchejte v misce. Marinádou přelijte krůtí maso, uzavřete a lehce jí zatřeste, aby se maso v marinádě obalilo. Nechte odležet alespoň 10 minut. Rozpalte grilovací pánev, lehce ji potřete olejem a pak na ní maso opečte, šest minut z každé strany. Hotovou pohanku promíchejte s balsamikovým olejem. Steaky podávejte ozdobené dvěma plátky sýra, s bazalkovou pohankou a s oblohou z polníčku a cherry rajčat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí prsa s modrým sýrem a polníčkem

Hlavní chod Snadné Česká Maso Něco lehkého Tip týdne , Bazalka , Rajče
(0)

Co budete potřebovat

250 g loupané pohanky
1 balení čerstvé bazalky nebo velká hrst bazalkových lístků
6 krůtích prsních řízků
125 ml balsamikového octa
6 lžic olivového oleje + na potření grilovací pánve
1 ½ lžičky soli
čerstvě mletý pepř
200 g sýra Niva
140 g polníčku
170 g cherry rajčat

Jak na to?

Pohanku propláchněte a vařte v osolené vodě nebo vývaru dle návodu na obalu. Bazalku rozmixujte dojemna spolu se třemi lžícemi olivového oleje a dejte stranou. Maso nakrájejte na plátky a vložte do uzavíratelné plastové krabičky. Ocet, olej, sůl a pepř smíchejte v misce. Marinádou přelijte krůtí maso, uzavřete a lehce jí zatřeste, aby se maso v marinádě obalilo. Nechte odležet alespoň 10 minut. Rozpalte grilovací pánev, lehce ji potřete olejem a pak na ní maso opečte, šest minut z každé strany. Hotovou pohanku promíchejte s balsamikovým olejem. Steaky podávejte ozdobené dvěma plátky sýra, s bazalkovou pohankou a s oblohou z polníčku a cherry rajčat.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty