Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Krůtí Buddha bowl s květákovou rýží

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Krůtí Buddha bowl s květákovou rýží

Co budete potřebovat

600 g krůtích prsou
sůl, pepř
3 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sušeného česneku
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce řepkového oleje
800 g květáku
400 ml kokosového mléka
35 g strouhaného kokosu
1 hrst čerstvého koriandru
75 g arašídového másla
100 ml zakysané smetany
1 lžíce javorového sirupu
2 stroužky česneku
1 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžičky rýžového octa
300 g brokolice
1 červená paprika
1 mrkev
100 g čedaru
100 g salátů mix
1 lžička sezamových semínek

Jak na to?

1. Omytá a osušená krůtí prsa pokrájejte na kostičky, osolte a opepřete a promíchejte s lžící sójové omáčky, lžičkou sušeného česneku a lžící kukuřičného škrobu. Ve velké pánvi rozehřejte olej a za občasného promíchávání maso opečte dozlatova. Dejte stranou.
2. Omytý květák rozdělte na růžičky, 4 růžičky dejte stranou a zbytek rozmixujte několika pulzy v mixéru, dokud nebude připomínat velikostí zrnka rýže. Květákovou rýži vložte do pánve spolu s 250 ml kokosového mléka, lžičkou sušeného česneku a strouhaným kokosem. Za stálého míchání společně opékejte asi 10 minut. Nakonec osolte a vmíchejte pokrájený koriandr.
3. Na arašídovou omáčku rozmixujte 150 ml kokosového mléka s arašídovým máslem, zakysanou smetanou, javorovým sirupem, rozmělněným česnekem, sladkou chilli omáčkou, rýžovým octem a solí dohladka.
4. Ve velkém hrnci přiveďte k varu 3 cm vody a na dno položte napařovák. Omytou brokolici rozdělte na růžičky a napařujte pod poklicí spolu s růžičkami květáku asi 5 minut. Zelenina musí být stále křupavá.
5. Omytou papriku zbavte jádřince a pokrájejte na kostičky, omytou mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Čedar nastrouhejte.
6. Do misky nebo krabičky vložte květákovou rýži, napařené růžičky brokolice a květáku, nastrouhanou mrkev, maso, čedar a salát. Zalijte arašídovou zálivkou a posypte sezamovými semínky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí Buddha bowl s květákovou rýží

Svačina Snadné Maso Piknik Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

600 g krůtích prsou
sůl, pepř
3 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sušeného česneku
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce řepkového oleje
800 g květáku
400 ml kokosového mléka
35 g strouhaného kokosu
1 hrst čerstvého koriandru
75 g arašídového másla
100 ml zakysané smetany
1 lžíce javorového sirupu
2 stroužky česneku
1 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžičky rýžového octa
300 g brokolice
1 červená paprika
1 mrkev
100 g čedaru
100 g salátů mix
1 lžička sezamových semínek

Jak na to?

1. Omytá a osušená krůtí prsa pokrájejte na kostičky, osolte a opepřete a promíchejte s lžící sójové omáčky, lžičkou sušeného česneku a lžící kukuřičného škrobu. Ve velké pánvi rozehřejte olej a za občasného promíchávání maso opečte dozlatova. Dejte stranou.
2. Omytý květák rozdělte na růžičky, 4 růžičky dejte stranou a zbytek rozmixujte několika pulzy v mixéru, dokud nebude připomínat velikostí zrnka rýže. Květákovou rýži vložte do pánve spolu s 250 ml kokosového mléka, lžičkou sušeného česneku a strouhaným kokosem. Za stálého míchání společně opékejte asi 10 minut. Nakonec osolte a vmíchejte pokrájený koriandr.
3. Na arašídovou omáčku rozmixujte 150 ml kokosového mléka s arašídovým máslem, zakysanou smetanou, javorovým sirupem, rozmělněným česnekem, sladkou chilli omáčkou, rýžovým octem a solí dohladka.
4. Ve velkém hrnci přiveďte k varu 3 cm vody a na dno položte napařovák. Omytou brokolici rozdělte na růžičky a napařujte pod poklicí spolu s růžičkami květáku asi 5 minut. Zelenina musí být stále křupavá.
5. Omytou papriku zbavte jádřince a pokrájejte na kostičky, omytou mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Čedar nastrouhejte.
6. Do misky nebo krabičky vložte květákovou rýži, napařené růžičky brokolice a květáku, nastrouhanou mrkev, maso, čedar a salát. Zalijte arašídovou zálivkou a posypte sezamovými semínky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty