Krupicová kaše z espumy s pečeným ananasem
Ingredience
200 g | vlašských ořechů |
370 g | cukru krystalu |
1 | ananas |
1 | limetka |
50 g | másla |
60 g | perníku na strouhání |
¼ | lžičky mletého badyánu |
¼ | lžičky kardamomu |
¼ | lžičky mleté skořice |
¼ | lžičky mletého hřebíčku |
300 ml | plnotučného mléka |
300 ml | smetany (33 %) |
20 g | krupice |
½ | hrsti čerstvé máty |
Postup přípravy
1. Ořechy rozsypte na prkénko nebo silikonovou podložku. Na pánvi pomalu rozpusťte 300 g cukru na karamel a ořechy jím přelijte, nechte vychladnout. Poté rozmixujte nahrubo.
2. Ananas oloupejte a vykrojte tvrdý střed. Nakrájejte na kostky. Rozpalte páneva zprudka na ní ananas opečte ze všech stran dozlatova. Zaprašte 20 g cukru a nechte zkaramelizovat. Odstavte z ohně a zakapejte limetkovou šťávou.
3. V kastrůlku na másle orestujte najemno nastrouhaný perník s kořením. Zalijte mlékem a smetanou. Přiveďte k varu, přisypte zbylý cukr a krupici. Za stálého míchání vařte 3 minuty. Přelijte do mixéru, rozmixujte dohladka a vlijte do espumy. Protřepte a nechte 5 minut odstát.
4. Do hlubšího talíře vyskládejte ananas, nastříkejte kaši, zasypte drobenkou a ozdobte lístkem máty.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY