Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Krupicová kaše z espumy s pečeným ananasem

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z...
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější...
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Krupicová kaše z espumy s pečeným ananasem

Co budete potřebovat

200 g vlašských ořechů
370 g cukru krystalu
1 ananas
1 limetka
50 g másla
60 g perníku na strouhání
¼ lžičky mletého badyánu
¼ lžičky kardamomu
¼ lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého hřebíčku
300 ml plnotučného mléka
300 ml smetany (33 %)
20 g krupice
½ hrsti čerstvé máty

Jak na to?

1. Ořechy rozsypte na prkénko nebo silikonovou podložku. Na pánvi pomalu rozpusťte 300 g cukru na karamel a ořechy jím přelijte, nechte vychladnout. Poté rozmixujte nahrubo.

2. Ananas oloupejte a vykrojte tvrdý střed. Nakrájejte na kostky. Rozpalte páneva zprudka na ní ananas opečte ze všech stran dozlatova. Zaprašte 20 g cukru a nechte zkaramelizovat. Odstavte z ohně a zakapejte limetkovou šťávou.

3. V kastrůlku na másle orestujte najemno nastrouhaný perník s kořením. Zalijte mlékem a smetanou. Přiveďte k varu, přisypte zbylý cukr a krupici. Za stálého míchání vařte 3 minuty. Přelijte do mixéru, rozmixujte dohladka a vlijte do espumy. Protřepte a nechte 5 minut odstát.

4. Do hlubšího talíře vyskládejte ananas, nastříkejte kaši, zasypte drobenkou a ozdobte lístkem máty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krupicová kaše z espumy s pečeným ananasem

Dezert Snadné Vegetariánské Magazín 3/2020 Počet porcí: 4
(0)
Espuma je plynová nádoba určená hlavně k přípravě a servírování šlehačky. Pokud ji doma nemáte, poradíte si i bez ní. Po rozmixování kaši vyšlehejte šlehačem a servírujte dle postupu.

Co budete potřebovat

200 g vlašských ořechů
370 g cukru krystalu
1 ananas
1 limetka
50 g másla
60 g perníku na strouhání
¼ lžičky mletého badyánu
¼ lžičky kardamomu
¼ lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého hřebíčku
300 ml plnotučného mléka
300 ml smetany (33 %)
20 g krupice
½ hrsti čerstvé máty

Jak na to?

1. Ořechy rozsypte na prkénko nebo silikonovou podložku. Na pánvi pomalu rozpusťte 300 g cukru na karamel a ořechy jím přelijte, nechte vychladnout. Poté rozmixujte nahrubo.

2. Ananas oloupejte a vykrojte tvrdý střed. Nakrájejte na kostky. Rozpalte páneva zprudka na ní ananas opečte ze všech stran dozlatova. Zaprašte 20 g cukru a nechte zkaramelizovat. Odstavte z ohně a zakapejte limetkovou šťávou.

3. V kastrůlku na másle orestujte najemno nastrouhaný perník s kořením. Zalijte mlékem a smetanou. Přiveďte k varu, přisypte zbylý cukr a krupici. Za stálého míchání vařte 3 minuty. Přelijte do mixéru, rozmixujte dohladka a vlijte do espumy. Protřepte a nechte 5 minut odstát.

4. Do hlubšího talíře vyskládejte ananas, nastříkejte kaši, zasypte drobenkou a ozdobte lístkem máty.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Inspirujte se podobnými recepty