Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřupavé pivní rohlíky
Albert logoAlbert logo

Křupavé pivní rohlíky

Křupavé pivní rohlíky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Párty
Snídaně

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Mouka hladká 220 g
  • Mouka polohrubá 200 g
  • Pivo světlé 200 ml
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Sádlo 30 g
  • Mléko polotučné 1 člž
  • Sůl 1 plž
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hladká 220 g
  • Mouka polohrubá 200 g
  • Pivo světlé 200 ml
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Sádlo 30 g
  • Mléko polotučné 1 člž
  • Sůl 1 plž
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Do mísy nasypte 200 g hladké a 200 g polohrubé mouky, uprostřed vytvořte důlek a vlijte do něj 200 ml vlažného piva. Do piva rozdrobte 30 g droždí, přidejte lžičku cukru a nechte 10 minut vzejít kvásek. Přisypte lžičku soli, přidejte 30 g sádla pokojové teploty, žloutek a vypracujte hladké pružné těsto. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout.
2
Pak těsto přendejte na pracovní plochu pomoučenou zbylou moukou a nakrájejte ho na 12 kousků. Z každého válečkem vyválejte placku ve tvaru trojúhelníku a poté zarolujte od široké strany k úzké do tvaru rohlíku. Rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 30 minut přikryté utěrkou kynout.
3
Vykynuté rohlíky potřete mašlovačkou bílkem rozmíchaným s lžičkou mléka a špetkou soli, posypte hrubou solí a pečte 10 minut v troubě na 190 °C dozlatova.
4
Nechte vychladnout a pak už je stačí jen namazat domácí paštikou, pomazánkou dle vaší chuti, doplnit oblíbeným sýrem či si je vychutnat jen tak – samotné. A samozřejmě zapíjejte dobrým pivem. Na zdraví!
1
Do mísy nasypte 200 g hladké a 200 g polohrubé mouky, uprostřed vytvořte důlek a vlijte do něj 200 ml vlažného piva. Do piva rozdrobte 30 g droždí, přidejte lžičku cukru a nechte 10 minut vzejít kvásek. Přisypte lžičku soli, přidejte 30 g sádla pokojové teploty, žloutek a vypracujte hladké pružné těsto. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout.
2
Pak těsto přendejte na pracovní plochu pomoučenou zbylou moukou a nakrájejte ho na 12 kousků. Z každého válečkem vyválejte placku ve tvaru trojúhelníku a poté zarolujte od široké strany k úzké do tvaru rohlíku. Rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 30 minut přikryté utěrkou kynout.
3
Vykynuté rohlíky potřete mašlovačkou bílkem rozmíchaným s lžičkou mléka a špetkou soli, posypte hrubou solí a pečte 10 minut v troubě na 190 °C dozlatova.
4
Nechte vychladnout a pak už je stačí jen namazat domácí paštikou, pomazánkou dle vaší chuti, doplnit oblíbeným sýrem či si je vychutnat jen tak – samotné. A samozřejmě zapíjejte dobrým pivem. Na zdraví!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.