
Křupavé kuřecí paličky
Ingredience
100 g | kukuřičných lupínků, nadrcených |
50 g | strouhaného parmazánu |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
200 ml | podmáslí |
1 | vejce |
8 | kuřecích paliček |
2 | lžíce olivového oleje |
Na dip | |
---|---|
100 ml | zakysané smetany |
100 ml | majonézy |
pořádná hrst petrželky, nasekané | |
sůl a pepř | |
Na salát | |
2 | hrsti zelených salátových lístků |
8 | třešňových rajčátek, přepůlených |
panenský olivový olej, citronová šťáva | |
a sůl, na zálivku |
Postup přípravy
V plastovém sáčku smíchejte lupínky, parmazán, sůl a pepř a důkladně vše pomíchejte.
Podmáslí nalijte do misky,prošlehejte s vejcem. Namočte v něm dvěpaličky a vložte je do sáčku. Důkladně protřeste, aby se maso obalilo. Stejným způsobem obalte i ostatní paličky.
Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olivovým olejem, troubu předehřejte na 220 °C. Na plech položte paličky a přitiskněte na ně zbytek cornflakové směsi.
Pokud máte olej ve spreji, postříkejte paličky; pokud ne, velmi opatrně a zlehka je pokapejte olejem. Pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené a zlatohnědé.
Na dip smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Salátové lístky dejte do misky, přidejte pokrájená rajčata.
Prošlehejte olej, citronovou šťávu a sůl a zálivkou přelijte salát. Spolu s dipem ho podávejte k paličkám.