×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Křupavé kuřecí paličky

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Křupavé kuřecí paličky

Co budete potřebovat

100 g kukuřičných lupínků, nadrcených
50 g strouhaného parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
200 ml podmáslí
1 vejce
8 kuřecích paliček
2 lžíce olivového oleje
Na dip
100 ml zakysané smetany
100 ml majonézy
pořádná hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř
Na salát
2 hrsti zelených salátových lístků
8 třešňových rajčátek, přepůlených
panenský olivový olej, citronová šťáva
a sůl, na zálivku

Jak na to?

V plastovém sáčku smíchejte lupínky, parmazán, sůl a pepř a důkladně vše pomíchejte.
Podmáslí nalijte do misky,prošlehejte s vejcem. Namočte v něm dvěpaličky a vložte je do sáčku. Důkladně protřeste, aby se maso obalilo. Stejným způsobem obalte i ostatní paličky.
Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olivovým olejem, troubu předehřejte na 220 °C. Na plech položte paličky a přitiskněte na ně zbytek cornflakové směsi.
Pokud máte olej ve spreji, postříkejte paličky; pokud ne, velmi opatrně a zlehka je pokapejte olejem. Pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené a zlatohnědé.
Na dip smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Salátové lístky dejte do misky, přidejte pokrájená rajčata.
Prošlehejte olej, citronovou šťávu a sůl a zálivkou přelijte salát. Spolu s dipem ho podávejte k paličkám.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křupavé kuřecí paličky

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

100 g kukuřičných lupínků, nadrcených
50 g strouhaného parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
200 ml podmáslí
1 vejce
8 kuřecích paliček
2 lžíce olivového oleje
Na dip
100 ml zakysané smetany
100 ml majonézy
pořádná hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř
Na salát
2 hrsti zelených salátových lístků
8 třešňových rajčátek, přepůlených
panenský olivový olej, citronová šťáva
a sůl, na zálivku

Jak na to?

V plastovém sáčku smíchejte lupínky, parmazán, sůl a pepř a důkladně vše pomíchejte.
Podmáslí nalijte do misky,prošlehejte s vejcem. Namočte v něm dvěpaličky a vložte je do sáčku. Důkladně protřeste, aby se maso obalilo. Stejným způsobem obalte i ostatní paličky.
Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olivovým olejem, troubu předehřejte na 220 °C. Na plech položte paličky a přitiskněte na ně zbytek cornflakové směsi.
Pokud máte olej ve spreji, postříkejte paličky; pokud ne, velmi opatrně a zlehka je pokapejte olejem. Pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené a zlatohnědé.
Na dip smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Salátové lístky dejte do misky, přidejte pokrájená rajčata.
Prošlehejte olej, citronovou šťávu a sůl a zálivkou přelijte salát. Spolu s dipem ho podávejte k paličkám.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty