×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Křupavé kuřecí paličky

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Křupavé kuřecí paličky

Co budete potřebovat

100 g kukuřičných lupínků, nadrcených
50 g strouhaného parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
200 ml podmáslí
1 vejce
8 kuřecích paliček
2 lžíce olivového oleje
Na dip
100 ml zakysané smetany
100 ml majonézy
pořádná hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř
Na salát
2 hrsti zelených salátových lístků
8 třešňových rajčátek, přepůlených
panenský olivový olej, citronová šťáva
a sůl, na zálivku

Jak na to?

V plastovém sáčku smíchejte lupínky, parmazán, sůl a pepř a důkladně vše pomíchejte.
Podmáslí nalijte do misky,prošlehejte s vejcem. Namočte v něm dvěpaličky a vložte je do sáčku. Důkladně protřeste, aby se maso obalilo. Stejným způsobem obalte i ostatní paličky.
Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olivovým olejem, troubu předehřejte na 220 °C. Na plech položte paličky a přitiskněte na ně zbytek cornflakové směsi.
Pokud máte olej ve spreji, postříkejte paličky; pokud ne, velmi opatrně a zlehka je pokapejte olejem. Pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené a zlatohnědé.
Na dip smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Salátové lístky dejte do misky, přidejte pokrájená rajčata.
Prošlehejte olej, citronovou šťávu a sůl a zálivkou přelijte salát. Spolu s dipem ho podávejte k paličkám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křupavé kuřecí paličky

Hlavní chod Snadné Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

100 g kukuřičných lupínků, nadrcených
50 g strouhaného parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
200 ml podmáslí
1 vejce
8 kuřecích paliček
2 lžíce olivového oleje
Na dip
100 ml zakysané smetany
100 ml majonézy
pořádná hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř
Na salát
2 hrsti zelených salátových lístků
8 třešňových rajčátek, přepůlených
panenský olivový olej, citronová šťáva
a sůl, na zálivku

Jak na to?

V plastovém sáčku smíchejte lupínky, parmazán, sůl a pepř a důkladně vše pomíchejte.
Podmáslí nalijte do misky,prošlehejte s vejcem. Namočte v něm dvěpaličky a vložte je do sáčku. Důkladně protřeste, aby se maso obalilo. Stejným způsobem obalte i ostatní paličky.
Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olivovým olejem, troubu předehřejte na 220 °C. Na plech položte paličky a přitiskněte na ně zbytek cornflakové směsi.
Pokud máte olej ve spreji, postříkejte paličky; pokud ne, velmi opatrně a zlehka je pokapejte olejem. Pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené a zlatohnědé.
Na dip smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Salátové lístky dejte do misky, přidejte pokrájená rajčata.
Prošlehejte olej, citronovou šťávu a sůl a zálivkou přelijte salát. Spolu s dipem ho podávejte k paličkám.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty