Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 g kukuřičných lupínků, nadrcených
50 g strouhaného parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
200 ml podmáslí
1 vejce
8 kuřecích paliček
2 lžíce olivového oleje
Na dip
100 ml zakysané smetany
100 ml majonézy
pořádná hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř
Na salát
2 hrsti zelených salátových lístků
8 třešňových rajčátek, přepůlených
panenský olivový olej, citronová šťáva
a sůl, na zálivku

Postup přípravy

V plastovém sáčku smíchejte lupínky, parmazán, sůl a pepř a důkladně vše pomíchejte.
Podmáslí nalijte do misky,prošlehejte s vejcem. Namočte v něm dvěpaličky a vložte je do sáčku. Důkladně protřeste, aby se maso obalilo. Stejným způsobem obalte i ostatní paličky.
Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olivovým olejem, troubu předehřejte na 220 °C. Na plech položte paličky a přitiskněte na ně zbytek cornflakové směsi.
Pokud máte olej ve spreji, postříkejte paličky; pokud ne, velmi opatrně a zlehka je pokapejte olejem. Pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené a zlatohnědé.
Na dip smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Salátové lístky dejte do misky, přidejte pokrájená rajčata.
Prošlehejte olej, citronovou šťávu a sůl a zálivkou přelijte salát. Spolu s dipem ho podávejte k paličkám.

Pomohl vám recept?
10hodnocení3

Další videorecepty