Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřupavá kuřecí křidélka
Albert logoAlbert logo
  • Křupavá kuřecí křidélka
Křupavá kuřecí křidélka

Křupavá kuřecí křidélka

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Americká
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Máslo 15 g
  • Pepř kajenský 1/4 člž
  • Pepř 1/4 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Harissa 60 ml
  • Med 75 g
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Zázvor 2,5 cm
  • Kuřecí křídla 2 kg
  • Česnek 3 strouž.
  • Máslo 15 g
  • Pepř kajenský 1/4 člž
  • Pepř 1/4 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Harissa 60 ml
  • Med 75 g
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Zázvor 2,5 cm
  • Kuřecí křídla 2 kg
  • Česnek 3 strouž.

Příprava

1
Začněte omáčkou Buffalo. Smíchejte 15 g rozpuštěného másla, kajenský pepř, mletý pepř, sůl v míse a nechte chvilku odstát. Vmíchejte ohřátou harissu a udržujte v teple. Na glazuru přiveďte med, sojovou omáčku, česnek a zázvor spolu s 60 ml vody k varu, snižte plamen a 7–8 minut zvolna redukujte. Sundejte z plamene a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby glazé trochu zhoustlo.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si dva pečicí plechy s mřížkou. Křídla promněte ve velké míse s olejem, trochu osolte a opepřete. Rozložte je na mřížky a 45–50 minut pečte. Pak polovinu křidélek promíchejte se zázvorovo-sojovou glazurou a vraťte je ještě na 8–10 minut do trouby trochu zkaramelizovat. Druhou polovinu křídel promíchejte s Buffalo omáčkou. Ty můžete rovnou podávat, nemusí se péct.
1
Začněte omáčkou Buffalo. Smíchejte 15 g rozpuštěného másla, kajenský pepř, mletý pepř, sůl v míse a nechte chvilku odstát. Vmíchejte ohřátou harissu a udržujte v teple. Na glazuru přiveďte med, sojovou omáčku, česnek a zázvor spolu s 60 ml vody k varu, snižte plamen a 7–8 minut zvolna redukujte. Sundejte z plamene a nechte zhruba 15 minut odpočívat, aby glazé trochu zhoustlo.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si dva pečicí plechy s mřížkou. Křídla promněte ve velké míse s olejem, trochu osolte a opepřete. Rozložte je na mřížky a 45–50 minut pečte. Pak polovinu křidélek promíchejte se zázvorovo-sojovou glazurou a vraťte je ještě na 8–10 minut do trouby trochu zkaramelizovat. Druhou polovinu křídel promíchejte s Buffalo omáčkou. Ty můžete rovnou podávat, nemusí se péct.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.