
Krtkův dort na plech
Ingredience
3 | vejce, žloutky a bílky zvlášť |
180 g | krupicového cukru |
200 ml | slunečnicového oleje |
200 ml | mléka |
320 g | hladké mouky |
1 | prášek do pečiva |
3 | lžíce holandského kakaa |
4 | banány, rozříznuté napůl |
máslo a mouka na plech | |
Na krém | |
---|---|
250 ml | mléka |
1½ | sáčku vanilkového pudinkového prášku |
2 | lžíce krupicového cukru |
250 g | tvarohu v kostce |
2 | kelímky zakysané smetany |
1–2 | sáčky vanilkového cukru |
250 ml | smetany ke šlehání |
100 g | čokolády na vaření |
Postup přípravy
Připravte si krém. Ze 250 ml mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte pudink. Nechte vychladnout a smíchejte s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, dotuha ušlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.
Na korpus šlehejte žloutky s cukrem a olejem doběla. Potom přidejte mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto přelijte do vymazaného a vysypaného plechu. Pečte dvacet minut při 200 °C.
Upečený korpus uvnitř vydlabejte tak, aby zbývalo centimetrové dno i okraje. Vnitřek poklaďte banány, potřete krémem a zasypte rozdrobeným vydlabaným těstem. Chlaďte přes noc. Podávejte nakrájené.
Pomohl vám recept?
577hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod