×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krtkův dort na plech

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Krtkův dort na plech

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
180 g krupicového cukru
200 ml slunečnicového oleje
200 ml mléka
320 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce holandského kakaa
4 banány, rozříznuté napůl
máslo a mouka na plech
Na krém
250 ml mléka
sáčku vanilkového pudinkového prášku
2 lžíce krupicového cukru
250 g tvarohu v kostce
2 kelímky zakysané smetany
1–2 sáčky vanilkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření

Jak na to?

Připravte si krém. Ze 250 ml mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte pudink. Nechte vychladnout a smíchejte s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, dotuha ušlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.

Na korpus šlehejte žloutky s cukrem a olejem doběla. Potom přidejte mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto přelijte do vymazaného a vysypaného plechu. Pečte dvacet minut při 200 °C.

Upečený korpus uvnitř vydlabejte tak, aby zbývalo centimetrové dno i okraje. Vnitřek poklaďte banány, potřete krémem a zasypte rozdrobeným vydlabaným těstem. Chlaďte přes noc. Podávejte nakrájené.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krtkův dort na plech

Dezert Snadné Česká Valentýn Pečení Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 4 (373)

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
180 g krupicového cukru
200 ml slunečnicového oleje
200 ml mléka
320 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce holandského kakaa
4 banány, rozříznuté napůl
máslo a mouka na plech
Na krém
250 ml mléka
sáčku vanilkového pudinkového prášku
2 lžíce krupicového cukru
250 g tvarohu v kostce
2 kelímky zakysané smetany
1–2 sáčky vanilkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření

Jak na to?

Připravte si krém. Ze 250 ml mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte pudink. Nechte vychladnout a smíchejte s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, dotuha ušlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.

Na korpus šlehejte žloutky s cukrem a olejem doběla. Potom přidejte mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto přelijte do vymazaného a vysypaného plechu. Pečte dvacet minut při 200 °C.

Upečený korpus uvnitř vydlabejte tak, aby zbývalo centimetrové dno i okraje. Vnitřek poklaďte banány, potřete krémem a zasypte rozdrobeným vydlabaným těstem. Chlaďte přes noc. Podávejte nakrájené.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty