Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
180 g krupicového cukru
200 ml slunečnicového oleje
200 ml mléka
320 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce holandského kakaa
4 banány, rozříznuté napůl
máslo a mouka na plech
Na krém
250 ml mléka
sáčku vanilkového pudinkového prášku
2 lžíce krupicového cukru
250 g tvarohu v kostce
2 kelímky zakysané smetany
1–2 sáčky vanilkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Připravte si krém. Ze 250 ml mléka, pudinkového prášku a krupicového cukru uvařte pudink. Nechte vychladnout a smíchejte s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, dotuha ušlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.

Na korpus šlehejte žloutky s cukrem a olejem doběla. Potom přidejte mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto přelijte do vymazaného a vysypaného plechu. Pečte dvacet minut při 200 °C.

Upečený korpus uvnitř vydlabejte tak, aby zbývalo centimetrové dno i okraje. Vnitřek poklaďte banány, potřete krémem a zasypte rozdrobeným vydlabaným těstem. Chlaďte přes noc. Podávejte nakrájené.

Pomohl vám recept?
577hodnocení4

Další videorecepty