×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Krkovice s thajskou omáčkou Jaew

Co budete potřebovat

4 plátky vepřové krkovice
NA MARINÁDU
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce whisky (nemusí být)
NA OMÁČKU JAEW
1 šalotka, nakrájená najemno
hrst čerstvého koriandru, nasekaného
5 lžic rybí omáčky
šťáva z 1 limetky
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce chilli vloček

Jak na to?

Suroviny na marinádu dobře prošlehejte, až se cukr rozpustí. Marinádou přelijte maso a dejte ho na 2–6 hodin do lednice. Stejně připravte omáčku: všechny suroviny smíchejte a nechte uležet.
Maso vyndejte z marinády, nechte ho okapat. Grilujte ho doměkka 30 minut, pravidelně potírejte marinádou a otáčejte. Hotové maso nechte 10 minut odležet, nakrájejte a podávejte s omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krkovice s thajskou omáčkou Jaew

Hlavní chod Velmi snadné Dipy, zálivky a marinády Grilování Grilování Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

4 plátky vepřové krkovice
NA MARINÁDU
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce whisky (nemusí být)
NA OMÁČKU JAEW
1 šalotka, nakrájená najemno
hrst čerstvého koriandru, nasekaného
5 lžic rybí omáčky
šťáva z 1 limetky
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce chilli vloček

Jak na to?

Suroviny na marinádu dobře prošlehejte, až se cukr rozpustí. Marinádou přelijte maso a dejte ho na 2–6 hodin do lednice. Stejně připravte omáčku: všechny suroviny smíchejte a nechte uležet.
Maso vyndejte z marinády, nechte ho okapat. Grilujte ho doměkka 30 minut, pravidelně potírejte marinádou a otáčejte. Hotové maso nechte 10 minut odležet, nakrájejte a podávejte s omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY