×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Křepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Křepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Co budete potřebovat

3 stroužky česneku
1 lžička soli
2 lžíce oleje
2 lžíce čerstvého tymiánu
2 lžíce rozmarýnových lístků
4 křepelky
150 g prorostlejší slaniny nakrájené na plátky
1 menší červená cibule
pepř
Omáčka
šťáva z jednoho pomeranče
100 ml červeného vína
200 g brusinkového kompotu
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička mletého zázvoru
Šťouchané brambory [Brambory]
1 kg brambor varný typ B
sůl
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Česnek utřete se solí a smíchejte s olejem a nasekanými bylinkami.
Směs vetřete do kůže křepelky i zevnitř dutiny břišní. Každou křepelku obalte plátkem slaniny. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky a s cibulí krátce opečte v pekáči.
Na tento základ položte křepelky, posypte čerstvě mletým pepřem a dejte do trouby.
Pečte 45 minut dozlatova. Během pečení několikrát polijte křepelky výpekem a v případě potřeby podlijte vodou nebo vývarem.
Z pomeranče vymačkejte šťávu a svařte s červeným vínem. Po 10–15 minutách vmíchejte brusinky, hořčici a zázvor, stáhněte plamen a už jen krátce prohřejte.
Na přílohu vyberte stejně velké brambory s pěknou slabou slupkou. Uvařte je vcelku v osolené vodě a pak i se slupkou rozšťouchejte na hrudky. Vlijte ohřátou smetanu s rozpuštěným máslem a promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 3/2018
(0)
Drobné křepelky mají velmi jemné a dietní maso, které obvzlášť vynikne díky spoustě čerstvých a voňavých bylin.

Co budete potřebovat

3 stroužky česneku
1 lžička soli
2 lžíce oleje
2 lžíce čerstvého tymiánu
2 lžíce rozmarýnových lístků
4 křepelky
150 g prorostlejší slaniny nakrájené na plátky
1 menší červená cibule
pepř
Omáčka
šťáva z jednoho pomeranče
100 ml červeného vína
200 g brusinkového kompotu
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička mletého zázvoru
Šťouchané brambory [Brambory]
1 kg brambor varný typ B
sůl
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Česnek utřete se solí a smíchejte s olejem a nasekanými bylinkami.
Směs vetřete do kůže křepelky i zevnitř dutiny břišní. Každou křepelku obalte plátkem slaniny. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky a s cibulí krátce opečte v pekáči.
Na tento základ položte křepelky, posypte čerstvě mletým pepřem a dejte do trouby.
Pečte 45 minut dozlatova. Během pečení několikrát polijte křepelky výpekem a v případě potřeby podlijte vodou nebo vývarem.
Z pomeranče vymačkejte šťávu a svařte s červeným vínem. Po 10–15 minutách vmíchejte brusinky, hořčici a zázvor, stáhněte plamen a už jen krátce prohřejte.
Na přílohu vyberte stejně velké brambory s pěknou slabou slupkou. Uvařte je vcelku v osolené vodě a pak i se slupkou rozšťouchejte na hrudky. Vlijte ohřátou smetanu s rozpuštěným máslem a promíchejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Inspirujte se podobnými recepty