×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Křepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Křepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Co budete potřebovat

3 stroužky česneku
1 lžička soli
2 lžíce oleje
2 lžíce čerstvého tymiánu
2 lžíce rozmarýnových lístků
4 křepelky
150 g prorostlejší slaniny nakrájené na plátky
1 menší červená cibule
pepř
Omáčka
šťáva z jednoho pomeranče
100 ml červeného vína
200 g brusinkového kompotu
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička mletého zázvoru
Šťouchané brambory [Brambory]
1 kg brambor varný typ B
sůl
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Česnek utřete se solí a smíchejte s olejem a nasekanými bylinkami.
Směs vetřete do kůže křepelky i zevnitř dutiny břišní. Každou křepelku obalte plátkem slaniny. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky a s cibulí krátce opečte v pekáči.
Na tento základ položte křepelky, posypte čerstvě mletým pepřem a dejte do trouby.
Pečte 45 minut dozlatova. Během pečení několikrát polijte křepelky výpekem a v případě potřeby podlijte vodou nebo vývarem.
Z pomeranče vymačkejte šťávu a svařte s červeným vínem. Po 10–15 minutách vmíchejte brusinky, hořčici a zázvor, stáhněte plamen a už jen krátce prohřejte.
Na přílohu vyberte stejně velké brambory s pěknou slabou slupkou. Uvařte je vcelku v osolené vodě a pak i se slupkou rozšťouchejte na hrudky. Vlijte ohřátou smetanu s rozpuštěným máslem a promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 3/2018 Počet porcí: 4
(0)
Drobné křepelky mají velmi jemné a dietní maso, které obvzlášť vynikne díky spoustě čerstvých a voňavých bylin.

Co budete potřebovat

3 stroužky česneku
1 lžička soli
2 lžíce oleje
2 lžíce čerstvého tymiánu
2 lžíce rozmarýnových lístků
4 křepelky
150 g prorostlejší slaniny nakrájené na plátky
1 menší červená cibule
pepř
Omáčka
šťáva z jednoho pomeranče
100 ml červeného vína
200 g brusinkového kompotu
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička mletého zázvoru
Šťouchané brambory [Brambory]
1 kg brambor varný typ B
sůl
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Česnek utřete se solí a smíchejte s olejem a nasekanými bylinkami.
Směs vetřete do kůže křepelky i zevnitř dutiny břišní. Každou křepelku obalte plátkem slaniny. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky a s cibulí krátce opečte v pekáči.
Na tento základ položte křepelky, posypte čerstvě mletým pepřem a dejte do trouby.
Pečte 45 minut dozlatova. Během pečení několikrát polijte křepelky výpekem a v případě potřeby podlijte vodou nebo vývarem.
Z pomeranče vymačkejte šťávu a svařte s červeným vínem. Po 10–15 minutách vmíchejte brusinky, hořčici a zázvor, stáhněte plamen a už jen krátce prohřejte.
Na přílohu vyberte stejně velké brambory s pěknou slabou slupkou. Uvařte je vcelku v osolené vodě a pak i se slupkou rozšťouchejte na hrudky. Vlijte ohřátou smetanu s rozpuštěným máslem a promíchejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat