×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krémová polévka s trojhránky

Další recepty a články

Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za...
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se...
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová...
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová polévka
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem

Krémová polévka s trojhránky

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
500 g kuřecích stehenních řízků
100 g slaniny
1 pórek
1 stroužek česneku
½ hrsti lístků čerstvého rozmarýnu
1 litr kuřecího vývaru
2 lžíce kukuřičné mouky
100 g mražené zeleninové směsi
2 lžíce sterilovaných červených fazolí
sůl, pepř
150 ml smetany na vaření (12 %)
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Ve středním hrnci opečte na oleji kuřecí maso pokrájené na nudličky. Vyjměte a vsypte slaninu na kostičky, bílou část pórku na nudličky, rozmělněný česnek a nasekaný rozmarýn. Restujte 5 minut a poté vraťte maso.
2. V míse rozmíchejte ¼ hrnku kuřecího vývaru s kukuřičnou moukou, zbylý vývar vlijte do hrnce. Přiveďte k varu, přilijte směs s kukuřičnou moukou, promíchejte a na mírném ohni povařte 5 minut. Vsypte zeleninu, fazole a vařte další 3 minuty, osolte a opepřete. Zjemněte smetanou.
3. Podávejte se sýrovými trojhránky, posypané sekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krémová polévka s trojhránky

Polévka Velmi snadné Polévky Něco lehkého Magazín 1/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
500 g kuřecích stehenních řízků
100 g slaniny
1 pórek
1 stroužek česneku
½ hrsti lístků čerstvého rozmarýnu
1 litr kuřecího vývaru
2 lžíce kukuřičné mouky
100 g mražené zeleninové směsi
2 lžíce sterilovaných červených fazolí
sůl, pepř
150 ml smetany na vaření (12 %)
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Ve středním hrnci opečte na oleji kuřecí maso pokrájené na nudličky. Vyjměte a vsypte slaninu na kostičky, bílou část pórku na nudličky, rozmělněný česnek a nasekaný rozmarýn. Restujte 5 minut a poté vraťte maso.
2. V míse rozmíchejte ¼ hrnku kuřecího vývaru s kukuřičnou moukou, zbylý vývar vlijte do hrnce. Přiveďte k varu, přilijte směs s kukuřičnou moukou, promíchejte a na mírném ohni povařte 5 minut. Vsypte zeleninu, fazole a vařte další 3 minuty, osolte a opepřete. Zjemněte smetanou.
3. Podávejte se sýrovými trojhránky, posypané sekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová polévka
Krémová špenátová polévka
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem

Inspirujte se podobnými recepty