Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
500 g kuřecích stehenních řízků
100 g slaniny
1 pórek
1 stroužek česneku
½ hrsti lístků čerstvého rozmarýnu
1 litr kuřecího vývaru
2 lžíce kukuřičné mouky
100 g mražené zeleninové směsi
2 lžíce sterilovaných červených fazolí
sůl, pepř
150 ml smetany na vaření (12 %)
1 hrst hladkolisté petrželky

Postup přípravy

1. Ve středním hrnci opečte na oleji kuřecí maso pokrájené na nudličky. Vyjměte a vsypte slaninu na kostičky, bílou část pórku na nudličky, rozmělněný česnek a nasekaný rozmarýn. Restujte 5 minut a poté vraťte maso.
2. V míse rozmíchejte ¼ hrnku kuřecího vývaru s kukuřičnou moukou, zbylý vývar vlijte do hrnce. Přiveďte k varu, přilijte směs s kukuřičnou moukou, promíchejte a na mírném ohni povařte 5 minut. Vsypte zeleninu, fazole a vařte další 3 minuty, osolte a opepřete. Zjemněte smetanou.
3. Podávejte se sýrovými trojhránky, posypané sekanou petrželkou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
1hodnocení3

Další videorecepty