Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kraslicové sušenky

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Kraslicové sušenky

Co budete potřebovat

300 g špaldové mouky
200 g másla
500 g cukru moučky
½ lžičky černého čaje z čajového sáčku
1 lžíce medu
2 vejce
1 lžíce holandského kakaa
1 lžička žlutého práškového potravinářského barviva
1 lžička modrého práškového potravinářského barviva
30 g cukrového zdobení duhové kuličky

Jak na to?

1.Mouku, kostičky másla, 100 g cukru moučky, čaj, med a 1 vejce smíchejte v míse na pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte odležet na 2 hodiny do lednice.

2.Těsto rozválejte na 3 mm vysoký plát a vykrajujte pomocí vykrajovátka nebo nožíku vajíčka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na
180 °C 10 minut. Nechte vychladnout.

3.Připravte základní polevu. Bílek smíchejte s moučkovým cukrem. Dvě lžíce polevy rozmíchejte s kakaem na postřik. Třetinu zbylé polevy rozmíchejte se žlutým barvivem, druhou třetinu s modrým barvivem. Všechny polevy ihned vložte do cukrářského pytlíku.

4.Vajíčkové sušenky zdobte barevnými polevami a po zaschnutí nastříkejte kakaové kaňky pomocí štětce.

5.Na veselé zdobení s cukrovými perličkami nejdříve namalujte základní polevou na sušenky bílé skořápky. Po zaschnutí pomocí štětce natřete lehkou vrstvu bílé polevy a nad miskou posypte cukrovými kuličkami. Nechte zaschnou





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kraslicové sušenky

Dezert Velmi snadné Velikonoce Vegetariánské Videorecept Magazín 4/2020 Počet porcí: 40 kusů
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

300 g špaldové mouky
200 g másla
500 g cukru moučky
½ lžičky černého čaje z čajového sáčku
1 lžíce medu
2 vejce
1 lžíce holandského kakaa
1 lžička žlutého práškového potravinářského barviva
1 lžička modrého práškového potravinářského barviva
30 g cukrového zdobení duhové kuličky

Jak na to?

1.Mouku, kostičky másla, 100 g cukru moučky, čaj, med a 1 vejce smíchejte v míse na pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte odležet na 2 hodiny do lednice.

2.Těsto rozválejte na 3 mm vysoký plát a vykrajujte pomocí vykrajovátka nebo nožíku vajíčka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na
180 °C 10 minut. Nechte vychladnout.

3.Připravte základní polevu. Bílek smíchejte s moučkovým cukrem. Dvě lžíce polevy rozmíchejte s kakaem na postřik. Třetinu zbylé polevy rozmíchejte se žlutým barvivem, druhou třetinu s modrým barvivem. Všechny polevy ihned vložte do cukrářského pytlíku.

4.Vajíčkové sušenky zdobte barevnými polevami a po zaschnutí nastříkejte kakaové kaňky pomocí štětce.

5.Na veselé zdobení s cukrovými perličkami nejdříve namalujte základní polevou na sušenky bílé skořápky. Po zaschnutí pomocí štětce natřete lehkou vrstvu bílé polevy a nad miskou posypte cukrovými kuličkami. Nechte zaschnou

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty