
Kraslicové sušenky
Postup přípravy
1.Mouku, kostičky másla, 100 g cukru moučky, čaj, med a 1 vejce smíchejte v míse na pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte odležet na 2 hodiny do lednice.
2.Těsto rozválejte na 3 mm vysoký plát a vykrajujte pomocí vykrajovátka nebo nožíku vajíčka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na
180 °C 10 minut. Nechte vychladnout.
3.Připravte základní polevu. Bílek smíchejte s moučkovým cukrem. Dvě lžíce polevy rozmíchejte s kakaem na postřik. Třetinu zbylé polevy rozmíchejte se žlutým barvivem, druhou třetinu s modrým barvivem. Všechny polevy ihned vložte do cukrářského pytlíku.
4.Vajíčkové sušenky zdobte barevnými polevami a po zaschnutí nastříkejte kakaové kaňky pomocí štětce.
5.Na veselé zdobení s cukrovými perličkami nejdříve namalujte základní polevou na sušenky bílé skořápky. Po zaschnutí pomocí štětce natřete lehkou vrstvu bílé polevy a nad miskou posypte cukrovými kuličkami. Nechte zaschnou