Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g špaldové mouky
200 g másla
500 g cukru moučky
½ lžičky černého čaje z čajového sáčku
1 lžíce medu
2 vejce
1 lžíce holandského kakaa
1 lžička žlutého práškového potravinářského barviva
1 lžička modrého práškového potravinářského barviva
30 g cukrového zdobení duhové kuličky

Postup přípravy

1.Mouku, kostičky másla, 100 g cukru moučky, čaj, med a 1 vejce smíchejte v míse na pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte odležet na 2 hodiny do lednice.

2.Těsto rozválejte na 3 mm vysoký plát a vykrajujte pomocí vykrajovátka nebo nožíku vajíčka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na
180 °C 10 minut. Nechte vychladnout.

3.Připravte základní polevu. Bílek smíchejte s moučkovým cukrem. Dvě lžíce polevy rozmíchejte s kakaem na postřik. Třetinu zbylé polevy rozmíchejte se žlutým barvivem, druhou třetinu s modrým barvivem. Všechny polevy ihned vložte do cukrářského pytlíku.

4.Vajíčkové sušenky zdobte barevnými polevami a po zaschnutí nastříkejte kakaové kaňky pomocí štětce.

5.Na veselé zdobení s cukrovými perličkami nejdříve namalujte základní polevou na sušenky bílé skořápky. Po zaschnutí pomocí štětce natřete lehkou vrstvu bílé polevy a nad miskou posypte cukrovými kuličkami. Nechte zaschnou

Jak na to?

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty