Králík v hořčičné omáčce
Co budete potřebovat
Jak na to?
Osolte kousky králíka a nechte je půl hodiny dojít pokojové teploty.
Rozehřejte máslo nejlépe v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Opečte králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte víno, zvyšte plamen a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.
Předehřejte troubu na 180 °C. Do omáčky přidejte hořčici, tymián a 200 ml vody nebo vývaru a do kastrolu vraťte králíka. Přikryjte poklicí a pečte v troubě přibližně hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí.
Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem a bílým vínem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Králík v hořčičné omáčce
Co budete potřebovat
Jak na to?
Osolte kousky králíka a nechte je půl hodiny dojít pokojové teploty.
Rozehřejte máslo nejlépe v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Opečte králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte víno, zvyšte plamen a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.
Předehřejte troubu na 180 °C. Do omáčky přidejte hořčici, tymián a 200 ml vody nebo vývaru a do kastrolu vraťte králíka. Přikryjte poklicí a pečte v troubě přibližně hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí.
Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem a bílým vínem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio