Králík v hořčičné omáčce
Ingredience
1 | králík, naporcovaný |
sůl | |
4 | lžíce másla |
2 | velké šalotky, nasekané |
125 ml | bílého vína |
125 ml | hrubozrnné hořčice |
3 | snítky tymiánu |
200 ml | vody nebo vývaru |
200 ml | smetany ke šlehání |
sůl | |
pepř | |
křupavý bílý chléb | |
bílé víno k podávání |
Postup přípravy
Osolte kousky králíka a nechte je půl hodiny dojít pokojové teploty.
Rozehřejte máslo nejlépe v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Opečte králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte víno, zvyšte plamen a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.
Předehřejte troubu na 180 °C. Do omáčky přidejte hořčici, tymián a 200 ml vody nebo vývaru a do kastrolu vraťte králíka. Přikryjte poklicí a pečte v troubě přibližně hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí.
Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem a bílým vínem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY