×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Králík v hořčičné omáčce

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Králík v hořčičné omáčce

Co budete potřebovat

1 králík, naporcovaný
sůl
4 lžíce másla
2 velké šalotky, nasekané
125 ml bílého vína
125 ml hrubozrnné hořčice
3 snítky tymiánu
200 ml vody nebo vývaru
200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
křupavý bílý chléb
bílé víno k podávání

Jak na to?

Osolte kousky králíka a nechte je půl hodiny dojít pokojové teploty.

Rozehřejte máslo nejlépe v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Opečte králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte víno, zvyšte plamen a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.

Předehřejte troubu na 180 °C. Do omáčky přidejte hořčici, tymián a 200 ml vody nebo vývaru a do kastrolu vraťte králíka. Přikryjte poklicí a pečte v troubě přibližně hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí.

Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem a bílým vínem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík v hořčičné omáčce

Hlavní chod Náročné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (23)

Co budete potřebovat

1 králík, naporcovaný
sůl
4 lžíce másla
2 velké šalotky, nasekané
125 ml bílého vína
125 ml hrubozrnné hořčice
3 snítky tymiánu
200 ml vody nebo vývaru
200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
křupavý bílý chléb
bílé víno k podávání

Jak na to?

Osolte kousky králíka a nechte je půl hodiny dojít pokojové teploty.

Rozehřejte máslo nejlépe v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Opečte králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte víno, zvyšte plamen a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.

Předehřejte troubu na 180 °C. Do omáčky přidejte hořčici, tymián a 200 ml vody nebo vývaru a do kastrolu vraťte králíka. Přikryjte poklicí a pečte v troubě přibližně hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí.

Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem a bílým vínem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty