×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králík v hořčičné omáčce

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Králík v hořčičné omáčce

Co budete potřebovat

1 králík, naporcovaný
sůl
4 lžíce másla
2 velké šalotky, nasekané
125 ml bílého vína
125 ml hrubozrnné hořčice
3 snítky tymiánu
200 ml vody nebo vývaru
200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
křupavý bílý chléb
bílé víno k podávání

Jak na to?

Osolte kousky králíka a nechte je půl hodiny dojít pokojové teploty.

Rozehřejte máslo nejlépe v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Opečte králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte víno, zvyšte plamen a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.

Předehřejte troubu na 180 °C. Do omáčky přidejte hořčici, tymián a 200 ml vody nebo vývaru a do kastrolu vraťte králíka. Přikryjte poklicí a pečte v troubě přibližně hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí.

Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem a bílým vínem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík v hořčičné omáčce

Hlavní chod Náročné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (26)

Co budete potřebovat

1 králík, naporcovaný
sůl
4 lžíce másla
2 velké šalotky, nasekané
125 ml bílého vína
125 ml hrubozrnné hořčice
3 snítky tymiánu
200 ml vody nebo vývaru
200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
křupavý bílý chléb
bílé víno k podávání

Jak na to?

Osolte kousky králíka a nechte je půl hodiny dojít pokojové teploty.

Rozehřejte máslo nejlépe v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Opečte králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte víno, zvyšte plamen a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.

Předehřejte troubu na 180 °C. Do omáčky přidejte hořčici, tymián a 200 ml vody nebo vývaru a do kastrolu vraťte králíka. Přikryjte poklicí a pečte v troubě přibližně hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí.

Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem a bílým vínem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty