Korejské hovězí BBQ (Bulgogi)
Ingredience
500 g | hovězího steakového masa |
¼ | šálku cibule |
4 | stroužky česneku |
1 | lžička zázvoru |
1 | jarní cibulka |
2 | lžíce sójové omáčky |
2 | lžičky hnědého cukru |
špetka černého pepře | |
1 | lžíce sezamového oleje (lze nahradit ořechovým nebo jakýmkoliv rostlinným olejem) |
½ | šálku hrušky Nashi (nemusí být) |
Postup přípravy
Maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky o síle 3 mm, a ty pokrájejte na kousky velké asi 2x5cm. Všechny ostatní přísady vyjma hrušky smíchejte v míse, přidejte nakrájené maso a dobře promíchejte. Nechte marinovat v ledničce minimálně 30 minut, nejlépe přes noc. Nakonec ke směsi vmíchejte nastrouhanou hrušku a opečte na pánvi.
Tip - Nejlepší přílohou k masu je rýže, salát nebo vodou spařené rýžové nudle.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY