Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 griliášových vlnek
1 salko (397g plechovka zahuštěného slazeného plnotučného mléka)
150 g strouhaného kokosu + na obalení
40 g sekaných mandlí
oranžová potravinářská barva
1 lžíce marcipánu
1 lékořicový pendrek
4 čokoládové penízky (lem klobouku)
4 bonbony marshmallow
moučkový cukr na zaprášení

Postup přípravy

1. Griliášové vlnky rozdrťte válečkem na těsto a nasypte je do mísy.
2. Poté drť důkladně promíchejte se salkem, kokosem a mandlemi a na deset minut dejte do lednice. Z hmoty vytvořte 4 velké koule, 4 střední a 4 nejmenší, obalte je v kokosu a sestavte z nich čtyři sněhuláky.
3. Marcipánovou hmotu obarvěte oranžovým potravinářským barvivem a vytvarujte 4 nosy. Z pendreků odkrojte malé kousky a z nich udělejte oči a knoflíky. Vše zatlačte do sladkých koulí
4. Na hlavu sněhuláka dejte vždy čokoládový penízek a navrch marshmallow a zacukrujte. Sněhuláky můžete rovněž postavit do hromady sněhu – kokosu.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty