Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kokosové hvězdy s bílou čokoládou

Kokosové hvězdy s bílou čokoládou

Ingredience

SUROVINY VČETNĚ PŘÍPRAVY TĚSTA:
450 g hladké mouky
100 g strouhaného kokosu
350 g másla
210 g cukru moučky
3 vejce
100 g bílé čokolády
40 ml smetany ke šlehání (33 %)
SUROVINY S HOTOVÝM TĚSTEM ALBERT:
50 g hladké mouky
1 kokosové linecké těsto Albert
50 g cukru moučky
100 g bílé čokolády
40 ml smetany ke šlehání (30 %)

Postup přípravy

1. Do mísy prosejte 400 g hladké mouky, pak vsypte kokos, měkké máslo nakrájené na kostky, 160 g moučkového cukru a 3 žloutky. Bílky dejte stranou. Vše vypracujte na hladké těsto a zabalte ho do potravinářské fólie. Dejte na 4 hodiny odležet do lednice nebo použijte hotové kokosové těsto Albert.

2. Na pomoučeném vále vyválejte kokosové těsto na 3 mm silnou placku a vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm. Pro slepení budete potřebovat stejný počet plných hvězd na spodní část a hvězd s otvorem na horní část.

3. Spodní hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Na druhý plech vyložený pečicím papírem opatrně přendejte hvězdy s otvorem.

4. Plné hvězdy pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 minut. Hvězdy s otvorem pečte na stejnou teplotu pouze 6 minut.

5. Upečené cukroví nechte zcela vychladnout na mřížce. Horní poloviny s otvorem posypte moučkovým cukrem.

6. Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte smetanu a vše metličkou promíchejte na krém.

7. Krém přendejte do cukrářského pytlíku a na spodní poloviny hvězd naneste množství o velikosti lískového ořechu. Přikryjte horní polovinou hvězdy, opatrně přitiskněte a nechte zaschnout.

8. Následně cukroví uložte do papírové krabice.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty