
Kokosové hvězdy s bílou čokoládou
Ingredience
SUROVINY VČETNĚ PŘÍPRAVY TĚSTA: | |
---|---|
450 g | hladké mouky |
100 g | strouhaného kokosu |
350 g | másla |
210 g | cukru moučky |
3 | vejce |
100 g | bílé čokolády |
40 ml | smetany ke šlehání (33 %) |
SUROVINY S HOTOVÝM TĚSTEM ALBERT: | |
50 g | hladké mouky |
1 | kokosové linecké těsto Albert |
50 g | cukru moučky |
100 g | bílé čokolády |
40 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
Postup přípravy
1. Do mísy prosejte 400 g hladké mouky, pak vsypte kokos, měkké máslo nakrájené na kostky, 160 g moučkového cukru a 3 žloutky. Bílky dejte stranou. Vše vypracujte na hladké těsto a zabalte ho do potravinářské fólie. Dejte na 4 hodiny odležet do lednice nebo použijte hotové kokosové těsto Albert.
2. Na pomoučeném vále vyválejte kokosové těsto na 3 mm silnou placku a vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm. Pro slepení budete potřebovat stejný počet plných hvězd na spodní část a hvězd s otvorem na horní část.
3. Spodní hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Na druhý plech vyložený pečicím papírem opatrně přendejte hvězdy s otvorem.
4. Plné hvězdy pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 minut. Hvězdy s otvorem pečte na stejnou teplotu pouze 6 minut.
5. Upečené cukroví nechte zcela vychladnout na mřížce. Horní poloviny s otvorem posypte moučkovým cukrem.
6. Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte smetanu a vše metličkou promíchejte na krém.
7. Krém přendejte do cukrářského pytlíku a na spodní poloviny hvězd naneste množství o velikosti lískového ořechu. Přikryjte horní polovinou hvězdy, opatrně přitiskněte a nechte zaschnout.
8. Následně cukroví uložte do papírové krabice.