Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kokosové hvězdy s bílou čokoládou

Kokosové hvězdy s bílou čokoládou

Velmi snadné Dezert Počet porcí: 25 kusů
Velmi snadné Dezert Počet porcí: 25 kusů

Ingredience

50 g hladké mouky
1 kokosové linecké těsto Albert
50 g cukru moučky
100 g bílé čokolády
40 ml smetany ke šlehání (30 %)

Postup přípravy

1. Na pomoučeném vále vyválejte kokosové těsto na 3 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm. Vykrojte stejný počet plných hvězd a vykrojených horních půlek.
2. Spodní hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Na druhý plech vyložený pečicím papírem opatrně přendejte vykrojené hvězdy.
3. Plné hvězdy pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 minut. Vykrojené horní půlky pečte na stejnou teplotu pouze 6 minut.
4. Upečené cukroví nechte zcela vychladnout na mřížce. Horní vykrojené poloviny posypte moučkovým cukrem.
5. Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Dejte ji nad vodní lázeň a čokoládu rozpusťte. Přidejte smetanu a vše metličkou promíchejte na krém.
6. Krém přendejte do cukrářského pytlíku a na spodní poloviny hvězd naneste množství o velikosti lískového ořechu. Přikryjte horní polovinou hvězdy, opatrně přitiskněte a nechte zaschnout.
7. Následně cukroví uložte do papírové krabice.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty