×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kokosová buchta

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Kokosová buchta

Co budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
4 lžíce kakaa holandského typu
2 sáčky prášku do pečiva
500 g krupicového cukru
500 ml mléka
2 vejce
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
150 g strouhaného kokosu
Na rumové máslo:
250 g másla, změklého
250 g moučkového cukru
4 lžičky kakaa holandského typu
4 lžíce rumu
4 lžíce mléka (nemusí být)

Jak na to?

1. Mouku smíchejte s kakaem holandského typu tak, aby ve směsi nebyly žádné kakaové hrudky. Přidejte oba sáčky prášku do pečiva a cukr. Nakonec vmíchejte mléko a vejce a vzniklé těsto nalijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hlubší plech. Pečte při 210–220 °C asi 20 minut.
2. Zatímco se buchta peče, udělejte rumové máslo. Změklé máslo utřete s cukrem smíchaným s kakaem, pak přidejte rum a případně i mléko. Dejte stranou.
3. Buchtu po vytažení z trouby ihned potrhejte vidličkou a potřete rumovým máslem. Nakonec posypte strouhaným kokosem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kokosová buchta

Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (110)

Co budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
4 lžíce kakaa holandského typu
2 sáčky prášku do pečiva
500 g krupicového cukru
500 ml mléka
2 vejce
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
150 g strouhaného kokosu
Na rumové máslo:
250 g másla, změklého
250 g moučkového cukru
4 lžičky kakaa holandského typu
4 lžíce rumu
4 lžíce mléka (nemusí být)

Jak na to?

1. Mouku smíchejte s kakaem holandského typu tak, aby ve směsi nebyly žádné kakaové hrudky. Přidejte oba sáčky prášku do pečiva a cukr. Nakonec vmíchejte mléko a vejce a vzniklé těsto nalijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hlubší plech. Pečte při 210–220 °C asi 20 minut.
2. Zatímco se buchta peče, udělejte rumové máslo. Změklé máslo utřete s cukrem smíchaným s kakaem, pak přidejte rum a případně i mléko. Dejte stranou.
3. Buchtu po vytažení z trouby ihned potrhejte vidličkou a potřete rumovým máslem. Nakonec posypte strouhaným kokosem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty