Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g polohrubé mouky
4 lžíce kakaa holandského typu
2 sáčky prášku do pečiva
500 g krupicového cukru
500 ml mléka
2 vejce
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
150 g strouhaného kokosu
Na rumové máslo:
250 g másla, změklého
250 g moučkového cukru
4 lžičky kakaa holandského typu
4 lžíce rumu
4 lžíce mléka (nemusí být)

Postup přípravy

1. Mouku smíchejte s kakaem holandského typu tak, aby ve směsi nebyly žádné kakaové hrudky. Přidejte oba sáčky prášku do pečiva a cukr. Nakonec vmíchejte mléko a vejce a vzniklé těsto nalijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hlubší plech. Pečte při 210–220 °C asi 20 minut.
2. Zatímco se buchta peče, udělejte rumové máslo. Změklé máslo utřete s cukrem smíchaným s kakaem, pak přidejte rum a případně i mléko. Dejte stranou.
3. Buchtu po vytažení z trouby ihned potrhejte vidličkou a potřete rumovým máslem. Nakonec posypte strouhaným kokosem.

Pomohl vám recept?
414hodnocení4

Další videorecepty