
Kokosová buchta
Ingredience
500 g | polohrubé mouky |
4 | lžíce kakaa holandského typu |
2 | sáčky prášku do pečiva |
500 g | krupicového cukru |
500 ml | mléka |
2 | vejce |
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu | |
150 g | strouhaného kokosu |
Na rumové máslo: | |
---|---|
250 g | másla, změklého |
250 g | moučkového cukru |
4 | lžičky kakaa holandského typu |
4 | lžíce rumu |
4 | lžíce mléka (nemusí být) |
Postup přípravy
1. Mouku smíchejte s kakaem holandského typu tak, aby ve směsi nebyly žádné kakaové hrudky. Přidejte oba sáčky prášku do pečiva a cukr. Nakonec vmíchejte mléko a vejce a vzniklé těsto nalijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hlubší plech. Pečte při 210–220 °C asi 20 minut.
2. Zatímco se buchta peče, udělejte rumové máslo. Změklé máslo utřete s cukrem smíchaným s kakaem, pak přidejte rum a případně i mléko. Dejte stranou.
3. Buchtu po vytažení z trouby ihned potrhejte vidličkou a potřete rumovým máslem. Nakonec posypte strouhaným kokosem.
Pomohl vám recept?
414hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod