Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g hrachu
200 g ječných krupek
70 g sádla
sůl
½ středně velké cibule, nadrobno
200 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
hrst majoránky

Postup přípravy

Už jste někdy jedli kočičí svatbu? A víte vůbec, o co se jedná? Zde je recept.

Začněte hrachem, nejlépe den předem:
1) Propláchněte ho v cedníku, nasypte do hrnce, zalijte vodou, aby byl ponořený, nechte přes noc nabobtnat.

2) Slijte vodu, pak hrách v čisté vodě uvařte doměkka.

3) Kroupy stačí propláchnout, pak je v hrnci zalijte vodou – dvakrát více, než je krup.

4) Přidejte třetinu sádla, trochu osolte a uvařte kroupy doměkka, pak je sceďte.

5) Na zbylém sádle opečte cibuli a slaninu dozlatova.

6) Přidejte kmín a česnek, asi minutu opékejte.

7) Smíchejte s kroupami, hrachem a majoránkou. Nakonec osolte.

Pomohl vám recept?
25hodnocení4

Další videorecepty