×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kočičí svatba - kroupy s hrachem a slaninou

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda

Kočičí svatba - kroupy s hrachem a slaninou

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé.

Co budete potřebovat

300 g hrachu
200 g ječných krupek
70 g sádla
sůl
½ středně velké cibule, nadrobno
200 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
hrst majoránky

Jak na to?

Už jste někdy jedli kočičí svatbu? A víte vůbec, o co se jedná? Zde je recept.

Začněte hrachem, nejlépe den předem:
1) Propláchněte ho v cedníku, nasypte do hrnce, zalijte vodou, aby byl ponořený, nechte přes noc nabobtnat.

2) Slijte vodu, pak hrách v čisté vodě uvařte doměkka.

3) Kroupy stačí propláchnout, pak je v hrnci zalijte vodou – dvakrát více, než je krup.

4) Přidejte třetinu sádla, trochu osolte a uvařte kroupy doměkka, pak je sceďte.

5) Na zbylém sádle opečte cibuli a slaninu dozlatova.

6) Přidejte kmín a česnek, asi minutu opékejte.

7) Smíchejte s kroupami, hrachem a majoránkou. Nakonec osolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kočičí svatba - kroupy s hrachem a slaninou

Hlavní chod Náročné Česká Vaření Česká kuchyně , Majoránka Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé.

Co budete potřebovat

300 g hrachu
200 g ječných krupek
70 g sádla
sůl
½ středně velké cibule, nadrobno
200 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
hrst majoránky

Jak na to?

Už jste někdy jedli kočičí svatbu? A víte vůbec, o co se jedná? Zde je recept.

Začněte hrachem, nejlépe den předem:
1) Propláchněte ho v cedníku, nasypte do hrnce, zalijte vodou, aby byl ponořený, nechte přes noc nabobtnat.

2) Slijte vodu, pak hrách v čisté vodě uvařte doměkka.

3) Kroupy stačí propláchnout, pak je v hrnci zalijte vodou – dvakrát více, než je krup.

4) Přidejte třetinu sádla, trochu osolte a uvařte kroupy doměkka, pak je sceďte.

5) Na zbylém sádle opečte cibuli a slaninu dozlatova.

6) Přidejte kmín a česnek, asi minutu opékejte.

7) Smíchejte s kroupami, hrachem a majoránkou. Nakonec osolte.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.