×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kočičí svatba - kroupy s hrachem a slaninou

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Kočičí svatba - kroupy s hrachem a slaninou

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé.

Co budete potřebovat

300 g hrachu
200 g ječných krupek
70 g sádla
sůl
½ středně velké cibule, nadrobno
200 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
hrst majoránky

Jak na to?

Už jste někdy jedli kočičí svatbu? A víte vůbec, o co se jedná? Zde je recept.

Začněte hrachem, nejlépe den předem:
1) Propláchněte ho v cedníku, nasypte do hrnce, zalijte vodou, aby byl ponořený, nechte přes noc nabobtnat.

2) Slijte vodu, pak hrách v čisté vodě uvařte doměkka.

3) Kroupy stačí propláchnout, pak je v hrnci zalijte vodou – dvakrát více, než je krup.

4) Přidejte třetinu sádla, trochu osolte a uvařte kroupy doměkka, pak je sceďte.

5) Na zbylém sádle opečte cibuli a slaninu dozlatova.

6) Přidejte kmín a česnek, asi minutu opékejte.

7) Smíchejte s kroupami, hrachem a majoránkou. Nakonec osolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kočičí svatba - kroupy s hrachem a slaninou

Hlavní chod Náročné Česká Vaření Česká kuchyně Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (14)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé.

Co budete potřebovat

300 g hrachu
200 g ječných krupek
70 g sádla
sůl
½ středně velké cibule, nadrobno
200 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
hrst majoránky

Jak na to?

Už jste někdy jedli kočičí svatbu? A víte vůbec, o co se jedná? Zde je recept.

Začněte hrachem, nejlépe den předem:
1) Propláchněte ho v cedníku, nasypte do hrnce, zalijte vodou, aby byl ponořený, nechte přes noc nabobtnat.

2) Slijte vodu, pak hrách v čisté vodě uvařte doměkka.

3) Kroupy stačí propláchnout, pak je v hrnci zalijte vodou – dvakrát více, než je krup.

4) Přidejte třetinu sádla, trochu osolte a uvařte kroupy doměkka, pak je sceďte.

5) Na zbylém sádle opečte cibuli a slaninu dozlatova.

6) Přidejte kmín a česnek, asi minutu opékejte.

7) Smíchejte s kroupami, hrachem a majoránkou. Nakonec osolte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Inspirujte se podobnými recepty