×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kočičí svatba - kroupy s hrachem a slaninou

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda

Kočičí svatba - kroupy s hrachem a slaninou

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé.

Co budete potřebovat

300 g hrachu
200 g ječných krupek
70 g sádla
sůl
½ středně velké cibule, nadrobno
200 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
hrst majoránky

Jak na to?

Už jste někdy jedli kočičí svatbu? A víte vůbec, o co se jedná? Zde je recept.

Začněte hrachem, nejlépe den předem:
1) Propláchněte ho v cedníku, nasypte do hrnce, zalijte vodou, aby byl ponořený, nechte přes noc nabobtnat.

2) Slijte vodu, pak hrách v čisté vodě uvařte doměkka.

3) Kroupy stačí propláchnout, pak je v hrnci zalijte vodou – dvakrát více, než je krup.

4) Přidejte třetinu sádla, trochu osolte a uvařte kroupy doměkka, pak je sceďte.

5) Na zbylém sádle opečte cibuli a slaninu dozlatova.

6) Přidejte kmín a česnek, asi minutu opékejte.

7) Smíchejte s kroupami, hrachem a majoránkou. Nakonec osolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kočičí svatba - kroupy s hrachem a slaninou

Hlavní chod Náročné Česká Vaření Česká kuchyně , Majoránka Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé.

Co budete potřebovat

300 g hrachu
200 g ječných krupek
70 g sádla
sůl
½ středně velké cibule, nadrobno
200 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku, prolisované
hrst majoránky

Jak na to?

Už jste někdy jedli kočičí svatbu? A víte vůbec, o co se jedná? Zde je recept.

Začněte hrachem, nejlépe den předem:
1) Propláchněte ho v cedníku, nasypte do hrnce, zalijte vodou, aby byl ponořený, nechte přes noc nabobtnat.

2) Slijte vodu, pak hrách v čisté vodě uvařte doměkka.

3) Kroupy stačí propláchnout, pak je v hrnci zalijte vodou – dvakrát více, než je krup.

4) Přidejte třetinu sádla, trochu osolte a uvařte kroupy doměkka, pak je sceďte.

5) Na zbylém sádle opečte cibuli a slaninu dozlatova.

6) Přidejte kmín a česnek, asi minutu opékejte.

7) Smíchejte s kroupami, hrachem a majoránkou. Nakonec osolte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda

Inspirujte se podobnými recepty