×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kebab se zelným salátem a jogurtovým dipem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kebab se zelným salátem a jogurtovým dipem

Co budete potřebovat

500 g výrobku z mletého hovězího masa
50 g fety
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého římského kmínu
hrst máty
hrst hladkolisté petrželky
sůl, pepř
olivový olej
300 ml farmářského jogurtu
půl hlávky červeného zelí
1 lžíci šťávy z citronu
pita chleba

Jak na to?

Mleté maso a nadrobenou fetu dejte do mísy. Přidejte vejce, cibuli nakrájenou na drobné kostičky, jeden prolisovaný česnek, římský kmín a  nakrájené bylinky. Trochu máty nechte stranou do dresinku. Podle chuti osolte a  opepřete.
Navlhčenýma rukama vytvarujte masovou směs na špejle. Potřete trochou oleje a  opékejte 10 minut.
Zelí nakrouhejte na jemné nudličky. Zalijte lžící olivového oleje a  posypte lžičkou soli. Poté zelí promněte rukama mezi prsty, aby pěkně zkřehlo.
Jogurt smíchejte se zbylou mátou, česnekem a  citronovou šťávou. Přidejte podle potřeby sůl a  pepř.
Do pita chlebů dejte porci zelného salátu, zakápněte jogurtovým dresinkem a  přidejte pečený kebab.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kebab se zelným salátem a jogurtovým dipem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Z dovolené rovnou na talíř , Máta , Petržel kadeřavá Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

500 g výrobku z mletého hovězího masa
50 g fety
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého římského kmínu
hrst máty
hrst hladkolisté petrželky
sůl, pepř
olivový olej
300 ml farmářského jogurtu
půl hlávky červeného zelí
1 lžíci šťávy z citronu
pita chleba

Jak na to?

Mleté maso a nadrobenou fetu dejte do mísy. Přidejte vejce, cibuli nakrájenou na drobné kostičky, jeden prolisovaný česnek, římský kmín a  nakrájené bylinky. Trochu máty nechte stranou do dresinku. Podle chuti osolte a  opepřete.
Navlhčenýma rukama vytvarujte masovou směs na špejle. Potřete trochou oleje a  opékejte 10 minut.
Zelí nakrouhejte na jemné nudličky. Zalijte lžící olivového oleje a  posypte lžičkou soli. Poté zelí promněte rukama mezi prsty, aby pěkně zkřehlo.
Jogurt smíchejte se zbylou mátou, česnekem a  citronovou šťávou. Přidejte podle potřeby sůl a  pepř.
Do pita chlebů dejte porci zelného salátu, zakápněte jogurtovým dresinkem a  přidejte pečený kebab.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty