×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kebab se zelným salátem a jogurtovým dipem

Další recepty a články

Bulgurový tabouleh
Bulgurový tabouleh
Bulgurový tabouleh
Bulgurový tabouleh
Ďábelská kukuřice
Ďábelská kukuřice
Ďábelská kukuřice
Ďábelská kukuřice
Plněné velké žampiony
Plněné velké...
Plněné velké žampiony
Plněné velké žampiony

Kebab se zelným salátem a jogurtovým dipem

Co budete potřebovat

500 g výrobku z mletého hovězího masa
50 g fety
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého římského kmínu
hrst máty
hrst hladkolisté petrželky
sůl, pepř
olivový olej
300 ml farmářského jogurtu
půl hlávky červeného zelí
1 lžíci šťávy z citronu
pita chleba

Jak na to?

Mleté maso a nadrobenou fetu dejte do mísy. Přidejte vejce, cibuli nakrájenou na drobné kostičky, jeden prolisovaný česnek, římský kmín a  nakrájené bylinky. Trochu máty nechte stranou do dresinku. Podle chuti osolte a  opepřete.
Navlhčenýma rukama vytvarujte masovou směs na špejle. Potřete trochou oleje a  opékejte 10 minut.
Zelí nakrouhejte na jemné nudličky. Zalijte lžící olivového oleje a  posypte lžičkou soli. Poté zelí promněte rukama mezi prsty, aby pěkně zkřehlo.
Jogurt smíchejte se zbylou mátou, česnekem a  citronovou šťávou. Přidejte podle potřeby sůl a  pepř.
Do pita chlebů dejte porci zelného salátu, zakápněte jogurtovým dresinkem a  přidejte pečený kebab.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kebab se zelným salátem a jogurtovým dipem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Z dovolené rovnou na talíř Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

500 g výrobku z mletého hovězího masa
50 g fety
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého římského kmínu
hrst máty
hrst hladkolisté petrželky
sůl, pepř
olivový olej
300 ml farmářského jogurtu
půl hlávky červeného zelí
1 lžíci šťávy z citronu
pita chleba

Jak na to?

Mleté maso a nadrobenou fetu dejte do mísy. Přidejte vejce, cibuli nakrájenou na drobné kostičky, jeden prolisovaný česnek, římský kmín a  nakrájené bylinky. Trochu máty nechte stranou do dresinku. Podle chuti osolte a  opepřete.
Navlhčenýma rukama vytvarujte masovou směs na špejle. Potřete trochou oleje a  opékejte 10 minut.
Zelí nakrouhejte na jemné nudličky. Zalijte lžící olivového oleje a  posypte lžičkou soli. Poté zelí promněte rukama mezi prsty, aby pěkně zkřehlo.
Jogurt smíchejte se zbylou mátou, česnekem a  citronovou šťávou. Přidejte podle potřeby sůl a  pepř.
Do pita chlebů dejte porci zelného salátu, zakápněte jogurtovým dresinkem a  přidejte pečený kebab.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bulgurový tabouleh
Bulgurový tabouleh
Bulgurový tabouleh
Bulgurový tabouleh
Ďábelská kukuřice
Ďábelská kukuřice
Ďábelská kukuřice
Ďábelská kukuřice
Plněné velké žampiony
Plněné velké žampiony
Plněné velké žampiony
Plněné velké žampiony

Inspirujte se podobnými recepty