×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kebab se zelným salátem a jogurtovým dipem
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Maso , Grilování ,

Kebab se zelným salátem a jogurtovým dipem

Co budu potřebovat

500 g výrobku z mletého hovězího masa
50 g fety
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého římského kmínu
hrst máty
hrst hladkolisté petrželky
sůl, pepř
olivový olej
300 ml farmářského jogurtu
půl hlávky červeného zelí
1 lžíci šťávy z citronu
pita chleba

Jak na to?

Mleté maso a nadrobenou fetu dejte do mísy. Přidejte vejce, cibuli nakrájenou na drobné kostičky, jeden prolisovaný česnek, římský kmín a  nakrájené bylinky. Trochu máty nechte stranou do dresinku. Podle chuti osolte a  opepřete.
Navlhčenýma rukama vytvarujte masovou směs na špejle. Potřete trochou oleje a  opékejte 10 minut.
Zelí nakrouhejte na jemné nudličky. Zalijte lžící olivového oleje a  posypte lžičkou soli. Poté zelí promněte rukama mezi prsty, aby pěkně zkřehlo.
Jogurt smíchejte se zbylou mátou, česnekem a  citronovou šťávou. Přidejte podle potřeby sůl a  pepř.
Do pita chlebů dejte porci zelného salátu, zakápněte jogurtovým dresinkem a  přidejte pečený kebab.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bulgurový tabouleh

    Vegetariánské 30 minut
  • Ďábelská kukuřice

    Vegetariánské 30 minut
  • Plněné velké žampiony

    Vegetariánské 30 minut