Kebab se zelným salátem a jogurtovým dipem
Ingredience
500 g | výrobku z mletého hovězího masa |
50 g | fety |
1 | vejce |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
1/2 | lžičky mletého římského kmínu |
hrst máty | |
hrst hladkolisté petrželky | |
sůl, pepř | |
olivový olej | |
300 ml | farmářského jogurtu |
půl hlávky červeného zelí | |
1 | lžíci šťávy z citronu |
pita chleba |
Postup přípravy
Mleté maso a nadrobenou fetu dejte do mísy. Přidejte vejce, cibuli nakrájenou na drobné kostičky, jeden prolisovaný česnek, římský kmín a nakrájené bylinky. Trochu máty nechte stranou do dresinku. Podle chuti osolte a opepřete.
Navlhčenýma rukama vytvarujte masovou směs na špejle. Potřete trochou oleje a opékejte 10 minut.
Zelí nakrouhejte na jemné nudličky. Zalijte lžící olivového oleje a posypte lžičkou soli. Poté zelí promněte rukama mezi prsty, aby pěkně zkřehlo.
Jogurt smíchejte se zbylou mátou, česnekem a citronovou šťávou. Přidejte podle potřeby sůl a pepř.
Do pita chlebů dejte porci zelného salátu, zakápněte jogurtovým dresinkem a přidejte pečený kebab.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY